• AUTO

    F1: Να η νέα Alfa Romeo!


    Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα δοκιμών στη Βαρκελώνη, η Alfa Romeo F1 με κωδικό C42 αποκαλύφθηκε μέσω μιας σειράς εικόνων και βίντεο που κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

    Η Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42 είναι το πρώτο μονοθέσιο που παράγεται στο Χίνβιλ την εποχή των οριοθετημένων προϋπολογισμών και των νέων κανονισμών που εφαρμόζονται από το 2022. Σχεδιασμένο από μια ομάδα υπό την ηγεσία του τεχνικού διευθυντή, Jan Monchaux, αυτό το μονοθέσιο είναι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν καθώς εναρμονίζεται με τους νέους κανονισμούς όσον αφορά στο αεροδυναμικό πακέτο και στα ελαστικά χαμηλού προφίλ 18 ιντσών της Pirelli. Η C42 χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Ferrari. Το βάψιμό της εντυπωσιάζει, το χρώμα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το διάσημο Centro Stile της Alfa Romeo, πρόκειται για ένα διακριτικό νεύμα στο παρελθόν. Θυμίζει ιστορικά σχέδια περασμένων ετών και την κληρονομιά της Alfa Romeo και της Sauber Motorsport, στην 30ή χρονιά της ομάδας που ίδρυσε ο Πήτερ Σάουμπερ στη Formula 1. Νέες συνεργασίες, χορηγοί και ελπίδες για μια πετυχημένη χρονιά με δυο νέους οδηγούς στην ομάδα: Τον νικητή σε 10 GP Valtteri Bottas προερχόμενο από την πρωταθλήτρια Mercedes και του δευτεραθλητή πέρυσι στη F2 Zhou Guanyu, του πρώτου οδηγού της F1 από την Κίνα και του μοναδικού πρωτάρη στο grid το 2022.

     

    Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo F1 Team ORLEN τόνισε: “Η έναρξη της σεζόν είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή, κατά την οποία βλέπουμε τον καρπό της δουλειάς εκατοντάδων ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η C42 είναι το πρώτο μονοθέσιο που δημιουργήσαμε σε αυτόν τον νέο κύκλο κανονισμών, έναν κύκλο στον οποίο οι αγώνες θα πρέπει να είναι πιο αμφίρροποι και πιο συναρπαστικοί”.


    Ο τεχνικός Διευθυντής της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, Jan Monchaux, συμπλήρωσε: «Καθώς αποκαλύπτουμε τη C42, γνωρίζουμε, ότι είναι ένα ξεκίνημα σε ένα πολύ μεγαλύτερο ταξίδι στο οποίο ολόκληρο το προσωπικό στο Hinwil έχει επενδύσει τόσο πολύ χρόνο, πόρους και ενέργεια. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτού του μονοθεσίου ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα και μπορούμε να είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Όπως πάντα όταν αλλάζουν οι κανονισμοί, η καμπύλη εξέλιξης θα είναι πιο έντονη αυτή τη σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη C42 για να πετύχουμε την πρόοδο που έχουμε θέσει ως στόχο για εμάς».

     

    Ο οδηγός της ομάδας Valtteri Bottas πρόσθεσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από το νέο μας μονοθέσιο, τη C42. Νομίζω ότι το χρώμα είναι πραγματικά όμορφο, στο Centro Stile έκαναν εξαιρετική δουλειά. Είναι το πρώτο μου μονοθέσιο Alfa Romeo κάτι που το κάνει ξεχωριστό και ανυπομονώ πραγματικά να είμαι στο grid στο Μπαχρέιν μ’ αυτό. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα εξελιχθεί ο πρώτος αγώνας. Οι δοκιμές μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας για το πού βρισκόμαστε, την πρόοδο που έχουμε κάνει με το μονοθέσιο, αλλά τώρα πλησιάζουμε στη στιγμή που έχει πραγματικά σημασία. Ερχόμενος βρήκα μια φιλόδοξη ομάδα: όλοι πιέζουν πολύ, προσπαθούν να δουλέψουν σκληρότερα από τους άλλους για να είναι ανταγωνιστικοί και αυτό με τη σειρά του μου δίνει επιπλέον ώθηση όταν οδηγώ».


    Ο Κινέζος Zhou Guanyu, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος βλέποντας τη C42 στο αγωνιστικό της χρώμα. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, με νέα μονοθέσια και νέους κανονισμούς, και αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία για όλες τις ομάδες να σημειώσουν πρόοδο αφού όλοι ξεκινάμε από το μηδέν. Όλοι στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN ήταν απίστευτα δεκτικοί από τότε που έγινα μέλος και βλέποντας όλη τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση και το κίνητρο από όλους, στο Hinwil και στην πίστα, γεμίζω περηφάνια και ενθουσιασμό. Ανυπομονώ να είμαι στο grid με αυτό το μονοθέσιο και να δουλέψω με την ομάδα μου για να φέρω τα αποτελέσματα που στοχεύουμε μαζί».

    Η πρώτη φάση δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη δεν πήγε καλά για την ομάδα της Alfa Romeo που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας με το νέο μονοθέσιο. 



    ΣΧΟΛΙΑ