• AUTO

    F1 Μαϊάμι: Ρεκόρ τηλεθέασης!


    Η Formula 1 έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Μαϊάμι.

    Ο γεμάτος δράση αγώνας της Κυριακής συγκέντρωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό στην ιστορία του αθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 3,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την κάλυψη του ABC από τον αγώνα των 57 γύρων στο Miami International Autodrome, στον οποίο ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, πέτυχε την παρθενική του νίκη στη Formula 1. Το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης της F1 στις ΗΠΑ είχε σημειωθεί στον εναρκτήριο αγώνα του Grand Prix του Μαϊάμι το 2022, όταν 2,6 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τον θρίαμβο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull.

    Η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 48% σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 2,1 εκατομμύρια θεατές. Στο peak της τηλεθέασης έφτασε τα 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατών – συμπεριλαμβανομένου ενός μέσου όρου 1,3 εκατομμυρίων στην ηλικιακή ομάδα 18-49 ετών. Ως αποτέλεσμα, το Grand Prix του Μαϊάμι κατέχει πλέον τις τρεις κορυφαίες ζωντανές τηλεοπτικές θεάσεις στις ΗΠΑ στην ιστορία της F1, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη απήχηση για το πρωτάθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Επιπλέον, το F1 Sprint συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 946.000 θεατές στο ESPN, καθιστώντας το μεγαλύτερο κοινό για αγώνα Sprint από τότε που η F1 εισήγαγε τη μορφή το 2021, ενώ οι κατατακτήριες του Grand Prix συγκέντρωσαν κατά μέσο όρο 625.000 θεατές. Σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζεται ότι παρακολουθούν τo πρωτάθλημα της F1 μισό δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

    Διαβάστε επίσης

    Ιδού η νέα BMW M4 CS!



    ΣΧΟΛΙΑ