• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα κέρδη για τον χρυσό – Στην υψηλότερη τιμή του για το έτος το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ανοδικά έκλεισαν σήμερα, Παρασκευή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού της ανεργίας σε επίπεδο μήνα και εξαμήνου κατά των Αύγουστο, ενώ την ίδια ώρα τα μισθολόγια εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν ενώ ο μέσος όρος ωρομισθίου υποχώρησε.

    Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο σχεδόν 0,1% στα 1.967,10 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 1,4% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1% στα 24,56 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο σχεδόν 0,25% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 3,85 δολάρια η λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,4%.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 0,6% στα 968,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,2%. Την ίδια ώρα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 1.227,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε απώλειες 0,1%.

    Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν το μεγαλύτερό τους επίπεδο μέχρι στιγμής για το έτος.

    Oil futures settled Friday at their highest price year to date, with U.S. benchmark crude up more than 7% for the week, buoyed by a tightening supply picture.

    Survey-based activity data from China also provided support ahead of a three-day weekend for U.S. investors.

    To West Texas Intermediate Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 2,3% στα 85,55 δολάρια το βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισαν με άνοδο 7,2%, στο υψηλότερό τους επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022.

    Τέλος, το Brent Νοεμβρίου, το παγκόσμιο ορόσημο, έκλεισε με άνοδο 2% στα 88,55 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, καταγράφοντας άνοδο 5,5% σε επίπεδο εβδομάδας, την υψηλότερη τιμή του από τις 17/11.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεφαλονιά: Προφυλακίζεται ο εποχικός πυροσβέστης για τους 6 εμπρησμούς

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Σχεδόν αμετάβλητος ο Stoxx 600

    Κίνα: Συναγερμός σε Χονγκ Κονγκ και Σεντζέν για τον «σούπερ τυφώνα» Σάολα



    ΣΧΟΛΙΑ