• AUTO

    F1: H οδηγός της Aston Martin!

    Jessica Hawkins, Aston Martin F1 Team

    Jessica Hawkins, Aston Martin F1 Team


    Η Τζέσικα Χώκινς συμπλήρωσε 26 γύρους με την AMR21 στο Ουγγαρόρινγκ.

    Η οδηγός της Aston Martin Τζέσικα Χώκινς ολοκλήρωσε την πρώτη της δοκιμή για τη βρετανική ομάδα, οδηγώντας την στην Ουγγαρία. Η 28χρονη, νικήτρια στο W Series και πρωταθλήτρια καρτ στη Βρετανία εντάχθηκε στην ομάδα AMF1 το 2021 ως πρέσβειρα οδηγός.

    Ο ρόλος της μέσα στην ομάδα επεκτάθηκε και η Τζέσικα ξεκίνησε προσομοιώσεις στο εργοστάσιο της ομάδας στο Σίλβερστον πέρυσι πριν από το ντεμπούτο στη F1. Την περασμένη εβδομάδα όλη αυτή η σκληρή δουλειά τελεσφόρησε καθώς η Τζέσικα έγινε η πρώτη γυναίκα που δοκίμασε ένα μονοθέσιο της Formula 1 από το 2018 τότε ήταν η Σούζι Βολφ στη θέση της.

    Ολοκλήρωσε αρκετούς γύρους με την AMR21, μοιράστηκε το μονοθέσιο με τον εφεδρικό οδηγό της ομάδας, Φελίπε Ντρούγκοβιτς. Το τεστ είναι μια σημαντική στιγμή στο ρόλο της Τζέσικα στην ομάδα AMF1. Προσφέρει πολύτιμη προοπτική για την υποστήριξη της ομάδας στη σειρά F1 Academy αποκλειστικά για γυναίκες το 2024.

    Jessica Hawkins ποζάρει με την Aston Martin AMR21

    Μετά την οδήγηση η Τζέσικα Χώκινς δήλωσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα AMF1 για την εμπιστοσύνη σε εμένα, που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία. Μου πήρε πολύ κόπο ιδρώτα και δάκρυα για να φτάσω εδώ. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι μπορεί να είναι μια πιθανότητα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό εδώ και μήνες – κάτι που ήταν πολύ δύσκολο! Άξιζε τον κόπο και μου έδωσε πραγματικά πολύτιμες γνώσεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενός μονοθέσιου της Formula 1 και, έχοντας εξετάσει τα δεδομένα, είμαι πραγματικά περήφανη για τις επιδόσεις μου. Το να οδηγήσω το AMR21 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα και ένα όνειρο που ήμουν έτοιμη να εκπληρώσω εδώ και πολύ καιρό. Θα συνεχίσω να πιέζω για περισσότερα και θέλω να πω στις άλλες γυναίκες ότι πρέπει να ακολουθήσουν το όνειρό τους ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό».

    Ο αγωνιστικός διευθυντής της Aston Martin Μάικ Κράκ συμπλήρωσε: «Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή – τόσο για την ομάδα όσο και για την Τζέσικα, η οποία είναι σημαντικό μέλος της ομάδας οδηγών μας. Ήμασταν πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την προετοιμασία της για τη δοκιμή – δούλεψε απίστευτα σκληρά με την ομάδα προσομοιωτών και αυτό έκανε εύκολη την απόφαση να μπει στο AMR21. Η Τζέσικα προσέγγισε την ευκαιρία με μεγάλη ωριμότητα ήταν έτοιμη και γρήγορα βρήκε ωραίο ρυθμό. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή στο ταξίδι της με την ομάδα AMF1 δοκιμάζοντας ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1.»

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο BMW iDrive!

    Η Ελλάδα ψηφίζει Motorsport!

    Alfa Romeo Tonale Ti



    ΣΧΟΛΙΑ