• AUTO

    Alfa Romeo Tonale Ti


    Με σπορ γονίδια και τη φινετσάτη σχεδίαση που εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Λιώκης, η Tonale αποτελεί μια ακαταμάχητη πρόταση.

    Με την Tonale η Alfa Romeo μπήκε στην κατηγορία των C-SUV, διατηρώντας όλα τα στοιχεία του DNA των μοντέλων της. Σχεδιασμένη με δυναμισμό και φινέτσα από τον κ. Αλέξανδρο Λιώκη, έχει λιτές αναλογίες και σαφείς αναφορές στην ιστορία της μάρκας, όπως για παράδειγμα τα 3+3 Matrix Full LED φώτα και το πίσω παρμπρίζ που σχηματίζει αμβλεία γωνία στο κάτω μέρος.

    Στην καμπίνα η υψηλή ποιότητα των υλικών συνυπάρχει με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, σε μια απόλυτα οδηγοκεντρική υλοποίηση με υψηλή εργονομία και πλούσιο εξοπλισμό. Η έκδοση Ti αποτελεί μια πρότασημε ενδιαφέρουσα σχέση αξίας τιμής καθώς μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνει στάνταρ προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα πλοήγησης, ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, 18άρες ζάντες με διαμαντέ φινίρισμα, αυτόνομο φρενάρισμα και κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές.

    Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει τις επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και το σεβασμό στο περιβάλλον. Το θερμικό σύνολο αποτελείται από κινητήρα βενζίνης 1,5 lt με 160 PS, 240 Nm και υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας VGT.

    Ο ηλεκτροκινητήρας 20 PS λειτουργεί σε τάση 48V και είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 ταχύτητες. Η εμπειρία είναι πλήρως υβριδική αφού υπάρχει δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, ενώ οι επιδόσεις υποστηρίζουν σωστά τον παλμό της “Cuore Sportivo” που κάθε Alfa Romeo διαθέτει, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,8” και τελική ταχύτητα 210 km/h.

    Η ανάρτηση με τα αμορτισέρ FSD δίνει ισορροπία μεταξύ δυναμικής συμπεριφοράς, σπορ κρατήματος και άνεσης στην καθημερινότητα, ενώ το σύστημα πέδησης με τις τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες εξασφαλίζει συνεπές φρενάρισμα.

    Το σύστημα διεύθυνσης έχει σπορ αίσθηση χωρίς να ζημιώνει την ευκολία στην οδήγηση, ενώ στοιχεία όπως το NFT, το ψηφιακό και πλήρως αδιάβλητο ιστορικό του αυτοκινήτου, μαζί με την 4ετή εργοστασιακή εγγύηση των Alfa Romeo θωρακίζουν την μεταπωλητική αξία. Συμπεριλαμβάνονται δε στην τιμή των €42.500 ή στα €356 της μηνιαίας δόσης και ολοκληρώνουν τις αρετές ενός πανέμορφου C-SUV με καινοτόμο εξηλεκτρισμένο προφίλ, αυθεντικά σπορ DNA και Cuore Sportivo οδική συμπεριφορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο BMW iDrive!

    Κακοκαιρία «Elias»: Στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές Λάρισας των Φαρσάλων και της Ελασσόνας

    Οδοντωτός: Διακοπή των δρομολογίων λόγω κατολίσθησης



    ΣΧΟΛΙΑ