• AUTO

    F1 Γαλλία: Φερστάπεν vs Χάμιλτον

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    LE CASTELLET, FRANCE – JUNE 19: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second placed qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP interact in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Nicolas Tucat – Pool/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202106190200 // Usage for editorial use only //


    Η 7η πράξη της μονομαχίας των δυο διεκδικητών του τίτλου θα διεξαχθεί σήμερα στην πίστα του Πωλ Ρικάρντ.

    Ο Φερστάπεν πήρε χτες την 5η pole στην καριέρα του και η Red Bull Honda για πρώτη φορά στην ιστορία του Πωλ Ρικάρντ εκκινεί από την 1η θέση. Ο αγώνας έχει 53 γύρους και ο Ολλανδός οδηγός θα εκκινήσει με τη μέση γόμα (C3) όπως και όλοι οι οδηγοί στη δεκάδα, καθώς μ’ αυτό το ελαστικό κατετάγησαν στο Q2.

    Pole Sitter Max Verstappen, Red Bull Racing with the Pirelli Pole Position Award

    Για τους οδηγούς εκτός δεκάδος όπως ο Οκόν με την Alpine που ξεκινά από την 11η θέση υπάρχει ελεύθερη επιλογή ελαστικού. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία οδοστρώματος χτες ήταν στους 46 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται σήμερα στα ίδια επίπεδα είναι πιο πιθανό να δούμε να χρησιμοποιείται στην εκκίνηση από κάποιους η σκληρή γόμα (C2).

    Πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όλοι θα πάνε σε τακτική μιας αλλαγής εκτός κι αν εμφανιστεί αυτοκίνητο ασφαλείας. Δεδομένου ότι υπάρχουν παντού μεγάλες περιοχές διαφυγής αυτό δεν είναι πολύ πιθανό, για να είμαστε ακριβείς είναι λιγότερο πιθανόν απ’ ότι σε άλλες πίστες. Αλλά με το Γιούκι Τσουνότα ακόμη πίσω από το τιμόνι της Alpha Tauri πρέπει κανείς να είναι πάντα επιφυλακτικός.

    Η λογική λοιπόν λέει πως οι πρωτοπόροι θα αλλάξουν από μέση σε σκληρή γόμα μετά τον 20στο γύρο και πριν τον 30στο. Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό γράφημα όλοι έχουν διαθέσιμο ένα νέο σετ σκληρής γόμας. Έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε πως θα εξελιχθεί η εκκίνηση, ενώ πολλά θα κριθούν και στο ποιος θα μπει πρώτος επιχειρώντας undercut (προσπέρασμα μπαίνοντας νωρίτερα στα πιτ). Μελετώντας τις τελικές ταχύτητες των Red Bull, Mercedes δεν προκύπτει αξιοσημείωτη διαφορά που να δείχνει ότι κάποιος έχει υπεροχή σε ρυθμό αγώνα. Οι δυο μονομάχοι του τίτλου εκκινούν από την πρώτη σειρά και από τη δεύτερη οι Μπότας και Πέρεζ με τις άλλες Red Bull, Mercedes.

    LE CASTELLET, FRANCE – JUNE 19: Fans of Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing show their support during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202106190225 // Usage for editorial use only //

    Στις κερκίδες υπάρχουν 15000 θεατές.

    Η μάχη είναι αμφίρροπη και θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα λάθη. Οι Χάμιλτον, Φερστάπεν δεν βαθμολογήθηκαν στον προηγούμενο αγώνα, ο Ολλανδός έχει προβάδισμα 4 βαθμών μένει να δούμε αν θα μπορέσει σήμερα να το διευρύνει. Πιο πίσω ενδιαφέρον θα έχει η μάχη Ferrari, McLaren, Alpha Tauri, Alpine για τις υπόλοιπες θέσεις στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 (ΕΡT, Cosmote απευθείας). Μισή ώρα νωρίτερα μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Instagram Live που επιχειρούμε με τον Πάνο Σεϊτανίδη ακολουθώντας ένα από τα δυο προφίλ: @pournarakis @seitanf1 και επιλέγοντας το εικονίδιο Live στα stories στις 15:30. Ειδικά σήμερα θα κάνει ένα γύρο στην πίστα για μας, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης που αγωνίστηκε πρόσφατα σ’ αυτή την πίστα με την Ιταλική F4.

    Η σειρά εκκίνησης είναι:



    ΣΧΟΛΙΑ