• AUTO

    F1 Γαλλία: Ferrari ή Red Bull;


    Θα έχουμε αμφίρροπο αγώνα σήμερα στον οποίο θα δοθεί μάχη για τη νίκη ανάμεσα σε Λεκλέρκ και Φερστάπεν.

    Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari εκκινεί ακόμη μια φορά από την 1η θέση και θέλει να την μετατρέψει σε νίκη. Είναι η 16η φορά που εκκινεί από την pole. Η τελευταία φορά που μια Ferrari βρέθηκε στην πρώτη θέση της εκκίνησης στο Πωλ Ρικάρντ ήταν πίσω στο 1990 με οδηγό το Νάιτζελ Μάνσελ. Δεν θα είναι εύκολο για το Λεκλέρκ να κρατηθεί μπροστά καθώς οι δυο Red Bull εκκινούν από την 2η και 3η θέση ενώ η άλλη Ferrari του Κάρλος Σάινθ θα εκκινήσει από το τέλος λόγω αλλαγής υβριδικής μηχανής. Είναι βέβαιο ότι οι οδηγοί της Red Bull θα προσπαθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φέρουν σε δύσκολη θέση το Λεκλέρκ.

    Χτες η θερμοκρασία στο οδόστρωμα ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και σήμερα αναμένεται να κάνει ακόμη περισσότερη ζέστη. Θα είναι δύσκολο να ακολουθήσει κάποιος λόγω της ζέστης, στρατηγική μιας αλλαγής. Οι περισσότεροι οδηγοί αναμένεται να κάνουν δυο αλλαγές. Επικρατέστερη στρατηγική σύμφωνα με την Pirelli, θα είναι μέση, σκληρή, σκληρή γόμα. Εναλλακτικά μπορεί ανάλογα τα διαθέσιμα σετ ελαστικών που έχει ο κάθε οδηγός να δούμε και το μέση/σκληρή/μέση ως στρατηγική.

    Εδώ αξίζει να τονιστεί όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα με τα διαθέσιμα σετ ελαστικών ότι οι Red Bull έχουν διαθέσιμα δυο σετ σκληρής γόμας (την οποία δεν έχουν δοκιμάσει καθόλου) και ένα σετ μέσης γόμας, ενώ ο Λέκλερκ έχει στη διάθεσή του δυο σετ μέσης γόμας και μόνο ένα σετ σκληρής γόμας.

     

    Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η τελική ταχύτητα. Οι Red Bull έχουν σημαντικό πλεονέκτημα καθώς φτάνουν τα 340km/h. Αντίθετα η Ferrari του Λεκλέρκ υστερεί κατά 5km/h αυτής της επίδοσης. Λογικά οι Ταύροι αν βρεθούν σε απόσταση βολής θα μπορούν με το DRS να περάσουν μπροστά. H διαδρομή των 5.8km έχει δυο ζώνες DRS.

    Πίσω από τους 3 πρώτους που αναμένεται να έχουν δικό τους ρυθμό, βρίσκονται οι δυο Mercedes. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Σάινθ θα καταφέρει να τους φτάσει και να τους περάσει. Αξίζει να τονιστεί πως η πίστα του Πωλ Ρικάρντ είναι έτσι διαμορφωμένη με τεράστιες ασφάλτινες ζώνες διαφυγής που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμφανιστεί αυτοκίνητο ασφαλείας, σχεδόν αδύνατον. Πέρυσι στον αγώνα ήταν νικητής ο Φερστάπεν που σε αντίθεση με τους άλλους οδηγούς πραγματοποίησε δυο αλλαγές ελαστικών κάτι που λόγω ζέστης αναμένεται να είναι κανόνας σήμερα. Η σειρά εκκίνησης είναι:

    Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του Instagram Live μια ανάλυση που θα κάνουμε με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Είναι δωρεάν και ελεύθερα αρκεί αν είστε συντονισμένος σ΄ ένα από τα δυο προφίλ @pournarakis ή @seitanf1.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Γαλλία: Ο Λεκλέρκ στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ