• AUTO

    F1 δοκιμές Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Γκασλί


    Ο χρόνος του Γάλλου οδηγού στο Σακχίρ, επετεύχθη στο τέλος της ημέρας με μαλακή γόμα. Απέχει 4sec από το 1.29 της περσινής pole.

    Η πρώτη από τις τρεις μέρες του δεύτερου και τελευταίου τεστ της F1, ολοκληρώθηκε. Οι οδηγοί προτού μπουν στα μονοθέσια έστειλαν μέσα μιας φωτογραφίας μήνυμα για το τέλος του πολέμου. Απουσιάζουν τρεις οι Χάμιλτον, Στρολ, Μάγκνουσεν που πήρε τη θέση του Μαζέπιν στη Haas. Στη θέση του ήταν ο δοκιμαστής της ομάδας Πιέτρο Φιτιπάλντι που οδήγησε κιόλας σήμερα.

    Η τάξη του 2022, διακρίνονται από αριστερά: Πέρεζ, Ζου, Φιτιπάλντι, Αλόνσο, Τσουνότα, Γκασλί, Λεκλέρκ, Άλμπον, Νόρις, Ράσελ, Σάινθ, Ρικιάρντο, Φέτελ, Μπότας, Λατίφι, Φερστάπεν, Σουμάχερ, Οκόν.
    Η τάξη του 2022, διακρίνονται από αριστερά: Πέρεζ, Ζου, Φιτιπάλντι, Αλόνσο, Τσουνότα, Γκασλί, Λεκλέρκ, Άλμπον, Νόρις, Ράσελ, Σάινθ, Ρικιάρντο, Φέτελ, Μπότας, Λατίφι, Φερστάπεν, Σουμάχερ, Οκόν.

    Ο Γκασλί με την Alpha Tauri συμπλήρωσε τριψήφιο αριθμό γύρων. Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα διένυσε ο Πέρεζ με την Red Bull. Τις εντυπώσεις έκλεψε η αεροδυναμική αλλαγή της Mercedes που παρουσίασε πολύ μικρά ανοίγματα ψυγείων και φτεράκια (μορφοποιητές ροής) ακριβώς μπροστά τους. Οι περισσότερες ομάδες επικεντρώθηκαν σε προσομοιώσεις αγώνα και αξιολογήσεις γομών. Θυμίζουμε πως η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει σε 10 μέρες στο Σακχίρ (20/3).

    2022 Bahrain Pre-Season Test, Day 1 – LAT

    Συζητήθηκε πολύ η νέα αεροδυναμική μορφή της Mercedes. Δείτε πόσο μικρό είναι το άνοιγμα του ψυγείου στο πλάι, μετρήστε τα περισσότερα βράγχια και παρατηρήστε τα μικρά φτερά μπροστά από τα ψυγεία που έχουν σα στόχο να κατευθύνουν τον αέρα προς αυτά. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Τότο Βολφ δήλωσε περήφανος για το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν δημιουργικά τα όρια των κανονισμών.

    Η Haas έχει οικονομικά προβλήματα, καθώς έχει πάρει τα λεφτά προκαταβολικά από την UralKali η οποία τώρα τα ζητά – δικαίως – πίσω. Στη θέση του Μαζέπιν επέστρεψε ο Κέβιν Μάγκνουσεν μετά από ένα χρόνο απουσίας. Μάλιστα υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο. Άργησαν να πάνε στο Μπαχρέιν γιατί χάλασε ένα αεροπλάνο, όμως ο Στάινερ κατάφερε να πάρει τη συναίνεση των υπολοίπων ομάδων ώστε να αντικαταστήσει αυτές τις 4 ώρες συνεχίζοντας τις δοκιμές όταν σταμάτησαν οι άλλοι. Είδαμε την Alfa Romeo να βάζει αρκετούς γύρους για πρώτη φορά.

    TEST T2 BAHRAIN F1/2022 – GIOVEDI’ 10/03/2022
    credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    Στη Ferrari είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση του σχήματος μένει να δούμε πόσο κοντά θα είναι στις κορυφαίες ομάδες. Ο Μπότας κάποια στιγμή είχε κολλήσει πίσω από τον Άλμπον, είναι ξεκάθαρα πως η νέα αεροδυναμική διευκολύνει πολύ τα πράγματα. Στο Μπαχρέιν συζητιέται έντονα πως στη θέση του Ρώσικου GP θα μπει το Κατάρ, ενώ προεξοφλείτε ότι μετά το φετινό GP Μαϊάμι του χρόνου θα έχουμε και 3ο αγώνα στις ΗΠΑ στο Λας Βέγκας.

    Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

     

    Οι δοκιμές θα συνεχιστούν αύριο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ