Ο Φερνάντο Αλόνσο θεωρεί πως είναι «στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας» να οδηγήσει ένα μονοθέσιο σχεδιασμένο από τον Άντριαν Νιούι. Χτες η Aston Martin AMR26 με υβριδική μηχανή της Honda παρουσιάστηκε επίσημα στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας από το Ithra (Κέντρο Παγκόσμιου Πολιτισμού King Abdulaziz), σηματοδοτώντας την έναρξη της σεζόν για την Aston Martin το 2026.
Μετά την πρώτη δοκιμή στο shakedown της Βαρκελώνης, όπου o πρωταθλητής σχολίασε χαμογελώντας ότι ο θρυλικός σχεδιαστής της F1 «πάντα μας διδάσκει κάτι», ο Αλόνσο είπε περισσότερα για την συνεργασία με τον Νιούι: «Είναι σίγουρα μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας».

Τα μονοθέσια του Άντριαν Νιούι έχουν κερδίσει 14 τίτλους οδηγών και 12 τίτλους κατασκευαστών όλα αυτά τα χρόνια. Μιλώντας σχετικά ο Αλόνσο τόνισε: «Αγωνίζομαι εναντίον του Άντριαν σε όλη μου την καριέρα και τώρα, επιτέλους, μπορώ να οδηγήσω ένα από τα μονοθέσιά του.
Πιστεύω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση φέτος με το νέο σετ κανονισμών, το γεγονός ότι είμαστε εργοστασιακή ομάδα, έχοντας τη Honda στο πλευρό μας και την Aramco, με την πρόκληση που αποτελούν τα βιώσιμα καύσιμα στους κανονισμούς του 2026.
Οπότε ναι, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτής της οικογένειας. Νιώθω ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε εργοστασιακή ομάδα και όλα τα νέα κομμάτια ενώνονται.
Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, γιατί είναι μια σεζόν που το δεύτερο μισό θα είναι ακόμα πιο σημαντικό από το πρώτο. Πρέπει να κατανοήσεις τις αδυναμίες σου στο μονοθέσιο και να τις εντοπίσεις αρκετά νωρίς ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω σε αυτές.
Πιστεύω ότι γι’ αυτό οι δοκιμές στο Μπαχρέιν και οι πρώτοι αγώνες θα καθορίσουν λίγο τη διαδρομή για το υπόλοιπο της σεζόν, οπότε είμαστε πολύ, πολύ συγκεντρωμένοι στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Νομίζω ότι, ως οδηγός, σου δίνει την αίσθηση ότι θα παίξεις σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Λανς Στρολ θα επιστρέψουν στο τιμόνι της AMR26 στο Μπαχρέιν από αύριο που θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο επίσημα pre-season tests στην πίστα του Σακχίρ.
Διαβάστε επίσης:
Είναι για πέταμα το αυτοκίνητο;
F1: Ιδού η νέα Aston Martin AMR26
To BYD SEALION 5 DM-i Super Hybrid, στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Intracom: Σε νέες αγορές 172.990 μετοχών προχώρησε ο Σωκράτης Κόκκαλης
- Το «Grand Theft Auto VI» εκτοξεύει κατά 22% τις πωλήσεις του PlayStation 5 της Sony
- Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Mubadala και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων
- Ιστορίες Ναυτιλίας: Από πού βγήκε η φράση «έγινε της Πόπης»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
H έφοδος των big boys στις τράπεζες, γιατι αγοράζει Intracom o Κόκκαλης, Σάλλας εναντίον ΤτΕ, το «Βατερλό» Φαφούτη-Μπαντή στο μετρό και ποιος αγόρασε τον Πύργο του Σαλιαρέλη στην Αίγινα
Καμία σχέση με ΙΡΑΝ λένε 6 CEO ελληνικών τραπεζών στο mononews, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, τα 53 funds του Κόκκαλη, τι συμβαίνει με Πειραιώς-Βιοϊατρική, οι νέες business του Δελαπόρτα και ποιος αγόρασε το «στρατηγείο» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Σάλλας εναντίον ΤτΕ: Η δικαστική μάχη στο ΣτΕ που έφτασε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο – Αποκάλυψη mononews
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.