• AUTO

    F1: Αλλαγές στο πρόγραμμα του 2021!


    Όπως ίσως θυμάστε τονίσαμε από την πρώτη στιγμή πως είναι απίθανο εν μέσω πανδημίας να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των 23 αγώνων.

    Είναι σχεδόν βέβαιο πως η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης θα αναβληθεί. Θυμίζουμε πως πέρυσι το Μάρτιο, ομάδες και οδηγοί της F1, κατέβηκαν στην Αυστραλία για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, που εν τέλει ακυρώθηκε λόγω κρουσμάτων λίγες ώρες πριν την 1η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Αυτό είχε κόστος δεκάδες εκατομμύρια για τους οργανωτές που καλύφθηκε εν μέρει από την κυβέρνηση.

    Ο φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαρτίου και προφανώς όλες οι προετοιμασίες θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Αυστραλία έχει σε ισχύ αυστηρότατους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και με δεδομένη την ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία για την πανδημία και την επέκτασή της το επόμενο διάστημα τίθεται εν αμφιβολία η διεξαγωγή της πρεμιέρας. Αξίζει να τονιστεί πως στις 21/3 στην Αυστραλία είναι ήδη φθινόπωρο. Προφανώς τα σχέδια για αναβολή αφορούν κυρίως στην δυνατότητα παρουσίας θεατών στις κερκίδες, δεδομένου ότι η F1 απέδειξε το 2020 πως μπορεί να διοργανώσει αγώνες με ασφαλή υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς την παρουσία θεατών. Τούτων δοθέντων η πρεμιέρα λογικά θα μεταφερθεί για τις 28 Μαρτίου ξανά στο Μπαχρέιν. Οι χώρες του Κόλπου χάρη στο εύκρατο κλίμα είναι ψηλά στη λίστα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων γενικά.

    Από κει και πέρα μένει να μάθουμε πότε θα γίνει μια γενική αναδιάρθρωση του ημερολογίου. Είναι άγνωστο αν θα συμπεριληφθεί εκ νέου αργότερα μέσα στη χρονιά η Αυστραλία δεδομένου πως δεν υπάρχουν σημαντικά κενά. Παραμένει κενή στο πρόγραμμα η θέση του 4ου αγώνα της χρονιάς, στις 25/4.



    ΣΧΟΛΙΑ