• AUTO

    F1 2η μέρα δοκιμών: Ταχύτερος ο Ζου!


    Ο Κινέζος οδηγός μ΄ ένα γρήγορο γύρο έφερε την Alfa Romeo στην κορυφή των χρόνων την δεύτερη μέρα των δοκιμών εξέλιξης.

    Η Alfa Romeo μπήκε στο πειρασμό ενός ένδοξου γύρου με τον Κινέζο Γουάν Ζου να δίνει τροφή για όνειρα σε εκατοντάδες εκατομμύρια συμπατριώτες του. Το παιχνίδι των χορηγών είναι ένα ολόκληρο επίπεδο και έχει μεγάλη αξία. Πίσω από την Alfa Romeo με τα μαλακά ελαστικά οι Φερστάπεν και Αλόνσο έδωσαν τον τόνο όπως και χτες. Η Red Bull το πρωί έβαλε 76 γύρους στα χέρια του Πέρεζ και το απόγευμα άλλους 47 στα χέρια του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε κάνει 157 γύρους χτες και συνέχισε σήμερα.

    Δεν έλειψαν τα προβλήματα από αρκετές ομάδες. Ο Ζου είχε πρόβλημα στο κιβώτιο με την Alfa Romeo, η Mercedes αντιμετώπισε πρόβλημα στα υδραυλικά το απόγευμα που στέρησε αρκετό χρόνο δράσης από το Τζόρτζ Ράσελ. Εκτός μονοθεσίου είχε μείνει το πρωί και ο Χάμιλτον για αρκετή ώρα καθώς οι μηχανικοί του άλλαξαν πάτωμα. Τους περισσότερους γύρους συμπλήρωσε σήμερα ο νεαρός Αμερικάνος Λόγκαν Σέρτζαντ με τη Williams (154). Τον σταμάτησε 15 λεπτά πριν το τέλος ένα ηλεκτρικό πρόβλημα.

    Η Ferrari έβαλε 132 γύρους σήμερα ακολουθώντας ένα πρόγραμμα μακριά από μαλακές γόμες και χαμηλό φορτίο καυσίμου. Οι δυο οδηγοί χρησιμοποίησαν μόνο τις γόμες C2 και C3. Αυτές θα είναι διαθέσιμες μαζί με τη C4 και στον αγώνα το άλλο Σαββατοκύριακο. Το πρωί ο Σάινθ και το απόγευμα ο Λεκλέρκ αθόρυβα συμπλήρωσαν όλα τα απαιτούμενα της ημέρας. Αύριο το πρωί θα οδηγήσει ο Λεκλέρκ και το απόγευμα ο Σάινθ.

    Δείχνουν να μην είναι καλά τα πράγματα στη McLaren καθώς οι προσομοιώσεις απέχουν σημαντικά από τα δεδομένα της πίστας. Ο επικεφαλής της ομάδας Ζακ Μπράουν παραδέχτηκε πως δεν έχουν πετύχει αρκετά από τα ζητούμενα που έθεσαν για τη νέα χρονιά. Μένει να δούμε βέβαια πόση διαφορά θα κάνει αυτό στην κατάταξη του πρώτου αγώνα.

    Η κοινή αίσθηση πάντως είναι πως η Red Bull συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι με τις Ferrari, Mercedes να ακολουθούν χωρίς να έχει αλλάξει κάτι εντυπωσιακά σε σχέση με πέρυσι. Πιο πίσω η Alpine ξεχωρίζει και λόγω του πολύ δυνατού δίδυμου οδηγών ενώ οι Aston Martin, Alpha Tauri, Alfa Romeo δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά.

    Οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

     Η ανάλυση των ελαστικών της Pirelli:

     Διαβάστε επίσης

    F1 Μπαχρέιν: Τι δοκιμάζουν;



    ΣΧΟΛΙΑ