• AUTO

    F1 2021: Η μάχη του τίτλου σε 10 εικόνες!

    F1 2021: Η μάχη του τίτλου σε 10 εικόνες! - Χάμιλτον


    To φετινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη, είχε έντονες διακυμάνσεις και ανάλογο φινάλε.

    Η χρονιά ξεκίνησε με το GP στο Μπαχρέιν και τη νίκη του Χάμιλτον. Ο Φερστάπεν όμως χαμογελούσε καθώς είχε στα χέρια του μονοθέσιο νικητή, πράγμα που φάνηκε στον επόμενο αγώνα στην πίστα της Ίμολα. Ο Χάμιλτον πήρε δυο νίκες στρατηγικής σε Πορτογαλία και Ισπανία όμως στο Μονακό τα πράγματα άλλαξαν. Το λάθος του Λεκλέρκ στις δοκιμές έδωσε την ευκαιρία στο Φερστάπεν να πάρει τη νίκη και στην Κέλυ Πικέ να συστηθεί στο παγκόσμιο κοινό ως κοπέλα του, μ’ ένα φιλί. Φανταστείτε τη χαρά του Δανιήλ Κβίατ που έχει μαζί της παιδί, να την βλέπει στην αγκαλιά αυτού που του πήρε τη θέση στη Red Bull το 2016.

    Στο Αζερμπαϊτζάν έσπασε το λάστιχο του Φερστάπεν, ο Χάμιλτον έκανε λάθος στα φρένα και ο Πέρεζ πήρε μια σημαντική γι’ αυτόν νίκη. Ο Φερστάπεν έκανε ένα σερί 3 νικών σε Γαλλία και Αυστρία (δις) και στο Σίλβερστον χτύπησαν με το Χάμιλτον στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση. Έξω ο Ολλανδός νίκη για το Βρετανό και το momentum γύρισε. Στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον ήταν 2ος ο Φερστάπεν που έμπλεξε σε σύγκρουση ήταν 9ος και έτσι πήγαμε στην καλοκαιρινή ανάπαυλα με μικρή διαφορά. Στο Βέλγιο υπό καταρρακτώδη βροχή είχαμε το πρώτο δείγμα ανεπάρκειας του Μάσι, δεν έπρεπε να μοιραστούν βαθμοί εκεί.

    Στην Ολλανδία οι συμπατριώτες του Φερστάπεν έστησαν τρελή γιορτή για τη νίκη του και στην Μόντσα ο Ολλανδός καβάλησε το Βρετανό, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν. Ήταν η μέρα του Ρικιάρντο που κέρδισε για λογαριασμό της McLaren. Έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη της Mercedes. Στη Ρωσία κερδίζει ο Χάμιλτον, στην Τουρκία ο Μπότας, σε Αμερική, Μεξικό ο Φερστάπεν και μετά ο Χάμιλτον κάνει ένα σερί 3 νικών σε Βραζιλία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία.

    Φτάνουν ισόβαθμοι στον τελικό που δυστυχώς κρίνεται στην ανεπάρκεια του αλυτάρχη Μάικλ Μάσι. Ο Φερστάπεν παίρνει τον τίτλο είναι άξιος πρωταθλητής, η F1 καταγράφει ρεκόρ απήχησης και τηλεθέασης και ο Χάμιλτον παραμένει σιωπηλός έκτοτε.

    O Χάμιλτον κερδίζει στον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν, αλλά ο Φερστάπεν χαμογελά καθώς έχει στα χέρια του για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μονοθέσιο νικητή.
    Ο Χάμιλτον παίρνει στην Ισπανία μια νίκη στρατηγικής.
    Η Κέλυ Πικέ στο Μονακό φιλά το νικητή, Μαξ Φερστάπεν.
    Ο Χάμιλτον μπλοκάρει τα φρένα στην επανεκκίνηση στο Μπακού, νίκη Πέρεζ.
    Ο Χάμιλτον χτυπά το Φερστάπεν στην Copse με 200km/h. O Ολλανδός εγκαταλείπει ο Βρετανός κερδίζει εντός έδρας.
    Παρότι δεν είχαμε αγώνα λόγω βροχής, στο Βέλγιο μοιράστηκαν οι μισοί βαθμοί, γιατί έγιναν 4 γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.
    Ο Φερστάπεν κερδίζει εντός έδρας στην επιστροφή της F1 στο Ζάντβρουπ. Οι συμπατριώτες του στήνουν γιορτή.
    Ο Φερστάπεν ανεβαίνει πάνω στο Χάμιλτον στη Μόντσα. Το Halo βοηθά να αποφευχθούν τα χειρότερα.
    Ο Φερστάπεν φρενάρει μπροστά από το Χάμιλτον στη Σαουδική Αραβία. Τέρας ψυχραιμίας ο Βρετανός, καταφέρνει να κερδίσει εκμεταλλευόμενος την υπεροχή της Mercedes.
    Ο Χάμιλτον συγχαίρει το Φερστάπεν, αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Άμπου Ντάμπι
    Ο γιος του Γιος είναι πρωταθλητής!

    Διαβάστε επίσης:

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021

    Oδηγώντας με ομίχλη!



    ΣΧΟΛΙΑ