• AUTO

    European Le Mans Series: Συγκλονίζει ο Λασκαράτος περιγράφοντας το ατύχημα!

    European Le Mans Series: Συγκλονίζει ο Λασκαράτος περιγράφοντας το ατύχημα!


    Ανέπαφος βγήκε από το διαλυμένο πρωτότυπο της 1AIM Villorba Corse ο Ανδρέας Λασκαράτος, ύστερα από το τρομακτικό ατύχημα.

    Ο Έλληνας οδηγός είχε έξοδο κατά τη διάρκεια του 4ωρου αγώνα του Portimao, που αποτέλεσε τον έκτο και τελευταίο γύρο του European Le Mans Series για το 2021. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο αγωνιστικό του Memo Rojas που βρίσκονταν μπροστά του ανεξέλεγκτο, χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στην είσοδο του pit lane της Πορτογαλικής πίστας.

    O 35χρονος περιγράφει όσα συνέβησαν στον γύρο 15: «Βγαίνοντας από την στροφή 15, την τελευταία της πίστας, η ταχύτητα εξόδου είναι στα 230 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ συνεχίζοντας στη μεγάλη ευθεία αγγίζουμε τα 270. Ενώ λοιπόν επιτάχυνα, είδα μπροστά μου ένα άλλο μονοθέσιο να κάνει τετ α τετ. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε την εμπειρία να υπολογίσουμε την πορεία του, έτσι λοιπόν κινήθηκα άμεσα προς τα δεξιά, όπως έκανε και ο οδηγός του αγωνιστικού που βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου».

    «Όμως το μονοθέσιο που περιστρεφόταν είχε χάσει έναν τροχό, με αποτέλεσμα να “κάτσει” στην κοιλιά του, έχοντας ανεξέλεγκτη πορεία που το έφερνε ολοένα και προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έκανα κι άλλο δεξιά και τότε τελείωσαν όλα. Ήταν πια αργά για να αντιδράσω, καθώς είχα τον τοίχο των pits μπροστά μου. Είχα εστιάσει στο ανεξέλεγκτο μονοθέσιο το οποίο ήθελα πάση θυσία να αποφύγω, μιας και όσα εξελίσσονταν μπροστά μου, μου είχαν αστραπιαία φέρει μνήμες από το δυστύχημα του Antoine Hubert».

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρή αλλά ευτυχώς ο Ανδρέας απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο Ligier JS P320-Nissan #18 δίχως να χρειαστεί βοήθεια. Πράγμα ενδεικτικό της ασφάλειας που παρέχουν τα σύγχρονα μονοθέσια: «Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να έχεις ένα ατύχημα αλλά η σκληρή αλήθεια είναι πως και τα ατυχήματα, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι γνωστό ότι τα επίπεδα ασφαλείας είναι πολύ υψηλά αλλά και πάλι, νιώθω τυχερός που δεν τραυματίστηκα και κυρίως που δεν υπήρξε σύγκρουση με τον άλλο οδηγό, διότι τότε η εξέλιξη του συμβάντος θα μπορούσε να είναι διαφορετική», τόνισε ο Λασκαράτος.

    Ένα ξεχωριστό στοιχείο στη φετινή προσπάθεια του Ανδρέα Λασκαράτου στο European Le Mans Series, ήταν πως το πρωτότυπο της 1AIM κοσμούσε το λογότυπο “Visit Greece”, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρισκόταν ξανά στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ