• AUTO

    Electric Luxury: Η Automobili Pininfarina παρουσιάζει το PURA Vision

    Το PURA Vision


    Η Automobili Pininfarina κάνει το ντεμπούτο της στην ιδέα ενός πολυτελούς ηλεκτρικού οχήματός με το PURA Vision – πριν και παράλληλα της πρεμιέρας της Monterey Car Week.

    Το χαμηλό καπό του και τα ψηλά φτερά του θυμίζουν έντονα το κλασικό Cisitalia 202 του 1947 – το πρώτο όχημα που εισήλθε στη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη.

    Αλλά αυτό που τραβάει τελικά τα βλέμματα είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή του που βλέπει το εξωτερικό από το εσωτερικό και το αντίστροφο, δίνοντας την αίσθηση του εκτεταμένου χώρου.

    Στο κέντρο αυτής της γυάλινης πανοραμικής οροφής, ένα δαχτυλίδι LED φωτίζει και συνδέει το εκτεταμένο παρμπρίζ στο μπροστινό μέρος, με την πόρτα του χώρου αποσκευών στο πίσω μέρος.

    Οι πόρτες (Lounge Doors), ωστόσο, μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας με την πανοραμική γυάλινη οροφή.

    Το σύστημα μεντεσέδων του σημαίνει ότι ανοίγουν και προς τα πάνω, κάνοντας το ηλεκτρικό πολυτελές όχημα να μοιάζει σα να πρόκειται να απογειωθεί. Έτσι, το PURA Vision παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε ευρύχωρα καθίσματα 2+2.

    Η Automobili Pininfarina δηλώνει ότι η έμπνευση ήρθε και από το Lancia Florida, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Battista Farina τη δεκαετία του ’50 και ήταν αγαπημένο του ιδρυτή της Pininfarina.

    Μια ζώνη από ανοδιωμένο αλουμίνιο περιβάλλει επίσης την οροφή, η γραμμή της οποίας υπογραμμίζεται από στοιχείο αλουμινίου σε κάθε πλευρά. Αντί για καθρέφτες, το PURA Vision ενσωματώνει κάμερες με όψη προς τα πίσω στο μπροστινό μέρος.

    Κοιτάζοντας το πίσω μέρος του PURA Vision, τα εξαιρετικά λεπτά οριζόντια φώτα LED τονίζουν τις λαβές του ηλεκτρικού πολυτελούς οχήματος, όπου το κατακόρυφο αμάξωμά του, μια τυπική σχεδίαση σπορ αυτοκινήτων, ανεβαίνει και «λυγίζει» ομαλά.

    Σε συνδυασμό με την «biscotto» οροφή του, δημιουργεί μια ξεχωριστή εμφάνιση, όταν το βλέπει κανείς από ψηλά (ακριβώς όπως το Battista Hyper GT).

    Χαμηλότερα, η τεχνική εμφάνιση του εκτεθειμένου προφυλακτήρα από ανθρακονήματα έρχεται σε αντίθεση με τις καθαρές επιφάνειες και τις γλυπτικές μορφές του επάνω μέρους του αμαξώματος.

    Η Automobili Pininfarina λέει ότι ο σχεδιασμός των πολυτελών ιστιοπλοϊκών θαλαμηγών επηρέασε το PURA Vision, δεδομένου του άνω σώματος του εξωτερικού που ρέει επίσης στο εσωτερικό.

    Τα «αιωρούμενα» μπροστινά καθίσματα θυμίζουν το foil ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, ενώ η κεντρική κονσόλα μοιάζει με το boom του πανιού – εντωμεταξύ, η καμπίνα που βασίζεται στην τεχνολογία αγκυροβολεί μια διαισθητική κεντρική οθόνη αφής, προηγμένα ψηφιακά όργανα και μια head-up οθόνη που ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει.

    Ο Paolo Dellachà, Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Pininfarina, δήλωσε:

    «Το PURA Vision είναι η γέφυρα από το παρόν σε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Automobili Pininfarina.

    Στην πέμπτη χρονιά μας, έχουμε ήδη γιορτάσει τη μοναδική μας κληρονομιά με την εισαγωγή του Battista Edizione Nino Farina.

    Το PURA Vision προβάλλει ένα συναρπαστικό μέλλον και δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί εάν εφαρμόσουμε τις αρχές σχεδιασμού PURA σε ένα εντελώς νέο είδος οχήματος.

    Πολύ πιο σημαντικό από ένα απλό concept που κάνει προεπισκόπηση ενός προσεχούς οχήματος, το PURA Vision παρουσιάζει μια αιχμηρή, μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία εμπνευσμένη από την πλούσια κληρονομιά της Pininfarina και ορίζει μια αλάνθαστη συνταγή για μια συλλογή από εξαιρετικής αισθητικής, νέα πολυτελή αυτοκίνητα».

    Εξωτερικά, το PURA Vision συνδυάζει την οδική παρουσία ενός SUV με τον σκόπιμο χαρακτήρα ενός χαμηλού σπορ αυτοκινήτου και το πολυτελές εσωτερικό του να ακολουθεί το ίδιο ήθος.

    Η θέση οδήγησης έχει περισσότερα κοινά με ένα διθέσιο, ωστόσο η συνολική εντύπωση είναι μια ελαφριά, ευάερη και φιλόξενη καμπίνα.

    Το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης επιτρέπει γενναιόδωρες διαστάσεις καμπίνας με επίπεδο δάπεδο δημιουργώντας έναν εκτεταμένο εσωτερικό χώρο – μια αίσθηση που ενισχύεται από την πανοραμική γυάλινη οροφή.

    Η επόμενη γενιά οχημάτων Automobili Pininfarina υπόσχεται να προσφέρει connected άνεση σε κάθε στροφή και το PURA Vision αντικατοπτρίζει αυτή τη φιλοδοξία.

    Η πλούσια σε τεχνολογία καμπίνα του έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τους επιβάτες με τις πληροφορίες που χρειάζονται, όταν τις χρειάζονται, χρησιμοποιώντας μια έξυπνη κεντρική οθόνη αφής, προηγμένα ψηφιακά όργανα και ένα head-up display, που όλα μπορούν να εξατομικευτούν από τον οδηγό.

    Να σημειωθεί πως τα οχήματα που θα εμπνεύσει, θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν στην Ιταλία, ενώ θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες που γεννήθηκαν στο Digital Innovation Hub της Automobili Pininfarina στη Γερμανία.

    Η … ετοιμοπόλεμη Automobili Pininfarina απασχολεί αυτή τη στιγμή 116 άτομα στις εγκαταστάσεις της στο Cambiano της Ιταλίας και στο Μόναχο της Γερμανίας, σε μια ομάδα που περιλαμβάνει περισσότερες από 20 διαφορετικές εθνικότητες, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία και εμπειρία για να διαμορφώσει μια νέα εποχή στην ηλεκτροκίνηση.

    Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα – σύντομα.

    PURA VISION DIMENSIONS
    Length: 5,215 mm
    Width: 2,147 mm (including mirrors)
    Height: 1,641 mm

    //
    https://www.automobili-pininfarina.com/

    Διαβάστε επίσης:

    Χαλκιδική: Μια ξεχωριστή κατασκηνωτική εμπειρία για προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 900 χιλιάδες οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

    Οδηγίες για γονείς και φοιτητές που αναζητούν φοιτητική στέγη



    ΣΧΟΛΙΑ