• Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Ασφαλείς μετακινήσεις

    Πρωταρχικό και σημαντικότερο σ’ έναν αυτοκινητόδρομο είναι η ασφάλεια των χρηστών της Οδού

    Νέα Οδός

    Του Τάκη Πουρναράκη

    Οι εταιρίες Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, είναι εταιρίες κατασκευής, συντήρησης διαχείρισης και λειτουργίας αυτοκινητοδρόμων.

    Ειδικότερα, στη Νέα Οδό συναντάμε:

    • Τον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριο έως Ιωάννινα, που ήρθε να δώσει νέα πνοή στη Δυτική Ελλάδα και να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση.

    • Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

    • Τον συνδετήριο κλάδο του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. Σχηματάρι – Χαλκίδα, μήκους 11 χλμ.

    Στην Κεντρική Οδό συναντάμε:

    • Τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος – Ε65, μήκους 181 χλμ., από Ημικόμβο με Α.Θ.Ε. στο ύψος των Θερμοπύλων έως Εγνατία Οδό κοντά στα Γρεβενά. Σήμερα λειτουργεί το τμήμα Ξυνιάδα–Τρίκαλα (80 χλμ.) καθώς και τα πρώτα 14 χλμ. του νότιου τμήματος έως τον Α/Κ Καρπενησίου και τα λοιπά τμήματα είναι υπό κατασκευή.

    • Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας, συνολικού μήκους 57 χλμ.

    Συνολικά πρόκειται για 711,5 χλμ. με την Οδική Ασφάλεια να είναι η Νο1 προτεραιότητα. Για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος απαιτείται ένα σύνολο μηχανισμών, οι οποίοι μεριμνούν για τη διατήρηση των υποδομών στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ποιότητας και λειτουργικότητας:

    · 24ωρα περίπολα οχήματα

    · 4ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 1075

    · Δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα

    · Κέντρο Διαχείρισης Ελέγχου Κυκλοφορίας και Ελέγχου Σηράγγων

    · Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών

     

    H Νέα Οδός – Κεντρική Οδός είναι επίσης Χορηγοί Οδικής Ασφάλειας και προστασίας του Περιβάλλοντος στο EKO Acropolis Rally.

    Στην παρουσίαση του αγώνα ο διευθύνων σύμβουλος του αυτοκινητόδρομου, Ροδιανός Αντωνακόπουλος τόνισε σχετικά:

    «Διαθέτουμε ένα σύνολο μηχανισμών, οι οποίοι μεριμνούν για τη διατήρηση των υποδομών μας στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ποιότητας και λειτουργικότητας με συνεχείς συντηρήσεις/ παρεμβάσεις, ενώ παρέχουμε ένα πακέτο υπηρεσιών όπως 24ωρα περίπολα οχήματα, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης, Δωρεάν οδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα, Κέντρο Διαχείρισης Ελέγχου Κυκλοφορίας και Ελέγχου Σηράγγων, Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών που κάνουν κάθε ταξιδιώτη να νιώθει πως έχει δίπλα του τον καλύτερο συνοδηγό!

    Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφέρω και τη συνεργασία μας τόσο με τη διοργανώτρια αρχή, όσο και με φορείς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας Πάνος Μυλωνάς, με τους οποίους διοργανώνουμε μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης γύρω από εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας της χώρας μας.

    Ορόσημο των δράσεων αυτών αποτελεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον ΣΕΑ Μαλακάσας, Σείριος όπου μαθητές δημοτικού εξοικειώνονται με την ασφαλή ποδηλασία μέσα από καινοτόμες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες δρόμου στο ασφαλές περιβάλλον του Πάρκου».

    Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
    Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

    Ανακαλύψτε όλο το αφιέρωμα EKO ACROPOLIS RALLY DIARY 2023

    Διαβάστε επίσης:

    Οι αυτοκινητόδρομοι της ηλεκτροκίνησης!

    Peugeot Rally: Με όνομα βαρύ και ιστορία!

    Porsche 911: Συντηρώντας το μύθο