• AUTO

    Αθανασούλας-Ζακχαίος: Πρώτοι Έλληνες στην εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

    Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος είναι παρόντες και στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. O Λάμπρος Αθανασούλας πήρε εκκίνηση από τον διευθυντή FIA, F1 Νικόλα Τομπάζη.


    Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος είναι παρόντες και στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. O Λάμπρος Αθανασούλας πήρε εκκίνηση από τον διευθυντή FIA, F1 Νικόλα Τομπάζη.

    Μαζί με χιλιάδες θεατές μοιράστηκαν τη μοναδική βραδιά στην Πλατεία Νερού, όπου με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του «Ράλλυ των Θεών», η ΕΚΟ Super Special Stage.

    Οι θεατές που γέμισαν τις εξέδρες που είχαν στηθεί στην Πλατεία Νερού απόλαυσαν πλούσιο θέαμα παρακολουθώντας τα αυτοκίνητα να τρέχουν στη μήκους 1,48 χιλιομέτρων ασφάλτινη Υπερειδική Διαδρομή.

    Ο Λάμπρος και ο Νίκος ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και έφεραν το Hyundai i20 N στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα και στην 25η θέση της γενικής κατάταξης μετά την πρώτη ΕΔ του αγώνα.

    Ο Λάμπρος ήταν καταιγιστικός, σημειώνοντας χρόνο 1:40,8 και πρόσφερε ταυτόχρονα άπλετο θέαμα στους χιλιάδες φίλους των ράλλυ στις εξέδρες και στους εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να πλαγιολισθαίνουν στην άσφαλτο με χωμάτινα ελαστικά.

    Ταυτόχρονα, βέβαια, ήταν όσο έπρεπε προσεκτικός για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τόσο το αυτοκίνητο όσο και τα ελαστικά του για τις αυριανές ειδικές διαδρομές.  

    Η πραγματική μάχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινάει με τις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής.

    Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τις διαδρομές γύρω από το Λουτράκι, τις οποίες οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος γνωρίζουν καλά.

    Το πλήρωμα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις επιπλέον προκλήσεις που έχει φέρει η πρόσφατη κακοκαιρία.

    Οι Λάμπρος και Νίκος θα ριχτούν με το Hyundai i20 N στη μάχη της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας WRC2 και όλοι θα τους περιμένουμε να επιστρέψουν στο Service Park γεμάτοι από τα μοναδικά συναισθήματα που μόνο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μπορεί να προσφέρει.

    Την προσπάθεια του πληρώματος υποστηρίζουν η Hyundai Hellas, η ANASSA Exceptional Hellenic Products, Atlas Tapes, Anker, Pietris Catering, AXIA, ApexSports, Boo Productions και 4Τροχοί.

    Μετά την Υπερειδική Διαδρομή στην Πλατεία Νερού, ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και παίρνω μέρος σε άλλο ένα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

    Η Υπερειδική ήταν πολύ ωραία και ο κόσμος απόλαυσε το θέαμα. Κι εμείς το διασκεδάσαμε πολύ αλλά ο πραγματικός αγώνας αρχίζει αύριο και τώρα επικεντρώνουμε όλη την προσοχή μας στις ειδικές της Παρασκευής».

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Νίκου Ζακχαίου: «Ήταν μια ωραία ευκαιρία για τον κόσμο να δει όλα τα αυτοκίνητα από κοντά και να απολαύσει το θέαμα.

    Ο αγώνας όμως δεν κερδίζεται στην πρώτη ειδική και ο στόχος μας είναι να κάνουμε έναν γρήγορο και σταθερό αγώνα και τις τρεις ημέρες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ξεκινώντας από αύριο».

    Διαβάστε επίσης: 

    EKO Acropolis Rally: Με σεβασμό στο περιβάλλον!



    ΣΧΟΛΙΑ