• EKO Acropolis Rally 2023

    EKO Acropolis Rally: Με σεβασμό στο περιβάλλον!

    • NewsRoom

    To IN THE LOOP είναι για 3η συνεχή χρονιά συνεργάτης Βιωσιμότητας στον εθνικό μας αγώνα.

    Πυρήνας διεξαγωγής του EKO Acropolis Rally είναι η ελληνική φύση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το EKO Acropolis Rally να παραμένει φιλικό προς το περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει. Σ’ αυτή τη λογική η οργάνωση έκανε ότι ήταν απαραίτητο και πέτυχε μια σπουδαία διάκριση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

    Ειδικότερα, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο και διαρκή αξιολόγηση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου απένειμε στη διοργάνωση την περιβαλλοντική πιστοποίηση «τριών αστέρων», όπως αυτή καθορίζεται από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης της FIA. Πρόκειται για την ανώτερη πιστοποίηση της Ομοσπονδίας στον τομέα του περιβάλλοντος και είναι η πρώτη φορά που τη λαμβάνει κάποιος φορέας στην Ελλάδα

    «Τα “τρία αστέρια” αποτελούν το αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της διοργάνωσης για βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αγώνα, με άξονες την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων, την όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε και την αξιοποίηση των φθαρμένων πλεγμάτων ασφαλείας του 2021 και του 2022 για δημιουργία νέων, που χρησιμοποιήθηκαν φέτος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Καζαντζόπουλος, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος του αγώνα.

    Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους χορηγούς, τους εθελοντές, καθώς και τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ήταν καθοριστική γι’ αυτή την επιτυχία. Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε η FIA προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του WRC, με τη νεότερη, υβριδική γενιά των αυτοκινήτων της κορυφαίας κατηγορίας του θεσμού να σηματοδοτεί την πλέον ριζοσπαστική αλλαγή σε επίπεδο τεχνικών κανονισμών στην ιστορία του σπορ.

    Όλα αυτά δεν θα ήταν εύκολο να επιτευχθούν χωρίς τη συνεργασία της In The Loop. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, ως συνεργάτης βιωσιμότητας, που συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση της μέγιστης αυτής περιβαλλοντικής διάκρισης του αγώνα. Να σημειωθεί ότι από την Διεθνή Ομοσπονδία εξετάζεται η υλοποίησή της σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Φέτος για 3η συνεχή χρονιά το In The Loop θέτει τις βάσεις για να κάνουμε όλοι μαζί πράξη την κυκλική οικονομία με σημαντικές δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά στο Eko Rally Acropolis 2023:

    Δίχτυα Προστασίας

    Φέτος το In The Loop παρέχει δίχτυα προστασίας μήκους 20km από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, που συλλέχθηκαν από τον αγώνα του 2022. Ακριβώς όπως και για την περσινή διοργάνωση τα δίχτυα που παραχωρήθηκαν προήλθαν από την ανακύκλωση των διχτυών που συλλέχθηκαν από τον αγώνα του 2021.

    Επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια

    Στη φετινή διοργάνωση βάζουμε για μια ακόμα χρονιά τέλος στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, καθώς για τις ανάγκες του αγώνα θα παραχωρηθούν 30.000 επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια Ιn the Loop. Χάρη στην προηγμένη τους τεχνολογία, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ελαφρύτερα από τα συνηθισμένα ποτήρια μιας χρήσης και εξασφαλίζουν μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη 2η κιόλας χρήση. Σε 3 εντυπωσιακά αγωνιστικά σχέδια, που οι επισκέπτες θα θέλουν να κρατήσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά, ως μοναδικά αναμνηστικά του «Ράλλυ των Θεών».

    in-the-loop-eko-acropolis-rally

    Καθαρό βουνό

    Και φέτος το In The Loop ενώνει τις δυνάμεις του με την Toyota Hellas για να μείνει το βουνό καθαρό. Ένα Toyota Hilux θα ανοίξει τις ειδικές διαδρομές προτρέποντας τους θεατές να αφήσουν τα βουνά καθαρά και εξηγώντας παράλληλα πού μπορούν να βρουν τα σημεία συλλογής των απορριμμάτων. Για τις ανάγκες της ενέργειας θα διατεθούν και οι σακούλες απορριμμάτων «THRACE για το σπίτι», από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα , οι μόνες με πιστοποίηση RecyClass.