• AUTO

    Dakar: Προηγείται ο Al-Attiyah


    O 52χρονος Καταριανός οδηγός διεύρυνε τη διαφορά του, τη στιγμή που ο Λεμπ κέρδισε στη σημερινή ειδική.

    Ο θρύλος των αγώνων αντοχής Stephane Peterhansel με το Audi RS Q e-tron E2 είχε την ταχύτητα και το ρυθμό στο πρώτο μέρος της σημερινής διαδρομής των 425km. Προηγούνταν για 282km αντιμετωπίζοντας την άμμο αλλά και τα νερά μετά την χθεσινή καταιγίδα. Έχασε όμως το προβάδισμα από το Loeb όταν άλλαξε το τερέν και έγινε πετρώδες. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι πήρε ισχνό προβάδισμα και τερμάτισε με προβάδισμα μόλις 13 δευτερολέπτων μετά από 4 ώρες αγώνα. Ήταν η 17η νίκη του Loeb σε ειδική του Dakar Rally και η πρώτη φετινή. Παραμένει όμως πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους καθώς έχασε μια ώρα τη 2η μέρα αφού είχε 3 κλαταρίσματα.

    Την ίδια στιγμή ο Al-Attiyah που έχει πάρει προβάδισμα στη γενική ήρθε τέταρτος σήμερα δυο λεπτά πίσω από το Loeb. Ανάμεσά τους οι  Stephane Peterhansel και Carlos Sainz Sr. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει τη διαφορά κατά 5 λεπτά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του που είναι ο Yazeed Al-Rajhi ο οποίος τερμάτισε την ειδική στην 5η θέση.

    Ο Sainz είναι μισή ώρα πίσω μετά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε χτες. Στις μηχανές κέρδισε σήμερα ο Joan Barreda Bort με χρόνο 4 ώρες και 28 λεπτά. Ο Ισπανός οδηγός είναι στην 4η θέση, τεσσεράμισι λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Daniel Sanders από την Αυστραλία. Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο.

    Κατάταξη μετά την ειδική Νο 4

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ferrari: Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά!



    ΣΧΟΛΙΑ