• AUTO

    Χάμιλτον: Είναι σοκ ότι θα γίνει ο αγώνας!

    • του Τάκη Πουρναράκη


    Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της F1 προχωράει κανονικά στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Σήμερα σε ένα διαφορετικό πιο χαλαρό σκηνικό δόθηκε η συνέντευξη Τύπου των οδηγών με τη συμμετοχή του τοπικού Ντάνιελ Ρικιάρντο, των πρωταθλητών Λιούς Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ και του ρούκι Νικόλα Λαφίτι.

    Οι οδηγοί ρωτήθηκαν σχετικά με την πανδημία και ο Χάμιλτον απάντησε: «Είμαι πολύ έκπληκτος που βρισκόμαστε εδώ. Είναι σπουδαίο ότι έχουμε αγώνες, αλλά για μένα είναι σοκαριστικό ότι βρισκόμαστε σ’ αυτό το δωμάτιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί εδώ και ο κόσμος αντιδρά με μια μικρή καθυστέρηση. Είδαμε σήμερα τον πρόεδρο Τραμπ να απαγορεύει τις πτήσεις με την Ευρώπη. Είδαμε το ΝΒΑ να αναβάλλει τους αγώνες του αλλά η Formula 1 συνεχίζει. Είδα τον Τζάκι Στιούαρτ το πρωί έδειχνε υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση, όπως και κάποιοι άλλοι σε μεγάλη ηλικία στα πάντοκ. Υπάρχει μια ανησυχία γι’ αυτούς τους ανθρώπους εγώ ανησυχώ. Βέβαια το χρήμα κυβερνά αλλά ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν μπορώ να προσθέσω πολλά. Δε νομίζω ότι πρέπει να ντρέπομαι για την γνώμη μου. Σας προτρέπω όλου να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι ακουμπάτε. Ελπίζω όλοι οι θεατές να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα».

    Έχουν ληφθεί εξετάσεις σε πέντε μέλη ομάδων (4 της Haas και 1 της McLaren) και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τον αγώνα και τόνισε ότι δεν είναι δική του απόφαση για το αν θα γίνει τελικά. Ο Κίμι Ράικονεν τόνισε επίσης ότι πιθανόν δεν είναι η σωστή απόφαση να γίνει ο αγώνας: «Ίσως δεν έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ. Δεν αποφασίζουμε όμως εμείς, αν ήταν απόφαση όλων των ομάδων δε θα ήμασταν εδώ».



    ΣΧΟΛΙΑ