• AUTO

    Ακυρώθηκε λόγω βροχών το GP στην Ίμολα!

    Η πίστα της Ίμολα έχει πλημμυρίσει από τις βροχές που πλήττουν όλη την περιοχή

    Η πίστα της Ίμολα


    Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Ιταλία είχαν ως συνέπεια και την ακύρωση του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Η πίστα της Ίμολα έχει πλημμυρίσει από τις βροχές που πλήττουν όλη την περιοχή, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε ανακοίνωσή της πριν λίγο η Formula 1 ανακοίνωσε την απόφαση να ακυρώσει τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου.

    Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η οικογένεια της F1 αναλογίζεται τους ανθρώπους και τις κοινότητες που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή Εμίλια Ρομάνα. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε το έργο των κρατικών υπηρεσιών που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Μετά από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του προέδρου της FIA, των αρμόδιων αρχών – συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Υπουργών, του Προέδρου της Λέσχης Αυτοκινήτων της Ιταλίας, του περιφερειάρχη της Εμίλια Ρομάνα, του Δημάρχου της πόλης και του διοργανωτή πάρθηκε η δύσκολη απόφαση της ακύρωσης του αγώνα. Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατή η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης για τους φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό μας και είναι το σωστό και υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να ασκήσουμε περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι που κατάγεται από την περιοχή τόνισε: «Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ίμολα και στην Εμίλια Ρομάνα την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα, και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών, τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν.

    Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση – είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς.

    Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια της F1, καθώς προέχει η ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος στις αρχές ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ απαίσια κατάσταση».

    Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ μπιν Σουλαγιέμ δήλωσε: «Οι σκέψεις μου, όπως και ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με αυτούς που επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή Eμίλια Ρομάνα. Η ασφάλεια όλων των κατοίκων και οι προσπάθειες διάσωσης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

    Μιλώντας με ανθρώπους της F1, που βρίσκονται στην περιοχή πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση με θύματα λόγω της πλημμύρας. Ακόμη κι αν η βελτίωση του καιρού επέτρεπε τη διεξαγωγή του αγώνα, η διαχείριση του κόσμου και ταυτόχρονα των συνεπειών της καταστροφής ήταν πέρα από τις δυνάμεις της Ιταλικής κρατικής μηχανής. Εξου και η απόφαση για αναβολή του αγώνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Έτοιμη για την πράσινη κόλαση!



    ΣΧΟΛΙΑ