• ΑΓΟΡΕΣ

    Ξέμεινε από ανάσες το Χ.Α., στηρίξεις από ΕΛΠΕ – ΔΕΗ

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Ξαφνικά, έμεινε από καύσιμο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τις εντολές πώλησης το πρωί στις τράπεζες, να γυρίζουν στο κόκκινο, θεωρώντας εν πολλοίς προεξοφλημένες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Προκαλεί εντύπωση το γύρισμα του Χ.Α., δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές αγορές «παίζουν» τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο για το νέο γύρο επαναγοράς ομολόγων των κρατών μελών.

    Το Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας πέριξ της ζώνης των 870 μονάδων, με την ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ ενόψει ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ η πρώτη και ιδιωτικοποίησης του ομίλου τα δεύτερα, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τα κέρδη για την μετοχή της ΔΕΗ ξεπερνούν το 6,5%, αντιδρώντας στα 2,37 ευρώ, αν και έκανε πράξεις ψηλότερα, στα 2,42 ευρώ. Τα ΕΛΠΕ δε, έφτασαν ενδοσυνεδριακά, στα 9,36 ευρώ, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύονται χαμηλότερα, στα 9,18 και με κέρδη 2,8%.

    Από εκεί και πέρα, πωλητές επέστρεψαν στην Alpha, με την μετοχή να υποχωρεί στο 1,61 ευρώ, στα 2,35 ευρώ υποχωρεί η Εθνική, στα 0,839 ευρώ η Πειραιώς με απώλειες 2%.

    Παρά την διανομή του προμερίσματος ο ΟΤΕ, ανακάμπτει, στα 12,44 ευρώ. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αγοραστές επέστρεψαν στην Forthnet, στην Τεχνική Ολυμπιακή που ενισχύεται πάνω από 8% παίζοντας το σενάριο πώλησης του Πόρτο Καράς και 4,71% η μετοχή της Βιοκαρπέτ με την αγορά να καλωπίζει την αποτίμηση της εταιρείας που υστερεί σε σχέση με την Αλουμύλ.

    Οι συναλλαγές έχουν «καθίσει» κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ