• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέλος στο 4ημερο ανοδικό σερί για τον S&P 500, οριακά κέρδη για Nasdaq

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, με τον S&P 500 να τερματίζει το 4ημερο ανοδικό του σερί ενώ τον Nasdaq να καταφέρνει έστω και οριακά να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

    Οι απώλειες διαμορφώθηκαν την τελευταία στιγμή, αμέσως μετά την είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εθνικής ανάγκης λόγω των ζητημάτων γύρω από τα σύνορα με το Μεξικό και τη διαφωνία με τους Δημοκρατικούς για τη δημιουργία τείχους. Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά της λήψης αυτού του έκτακτου μέτρου.

    Νωρίτερα πάντως οι δείκτες κατέγραψαν αρκετές απώλειες έπειτα από τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες σημείωσαν πτώση 1,2% τον Δεκέμβριο, δημιουργώντας προβληματισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας. Άλλωστε ο Δεκέμβριος παραδοσιακά θεωρείται ως ο κρισιμότερος μήνας για το λιανικό εμπόριο, λόγω της εορταστικής περιόδου.  Αντίδραση σε αυτή την πτώση ήρθε να φέρει η απόδοση των τεχνολογικών μετοχών αλλά και τα νέα για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στο Πεκίνο, πριν η ανακοίνωση των συνεργατών του Τραμπ να πλήξει ξανά το κλίμα στη Wall Street.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.439,39 μονάδες με απώλειες 104 μονάδων ή  -0,41%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.745,73 μονάδες με πτώση -0,27% ενώ ο Nasdaq στις 7.426,95 μονάδες, με άνοδο +0,09%.



    ΣΧΟΛΙΑ