• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με άλμα 400 μονάδων ο Dow Jones σφράγισε την 8η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα

    Wall Street Dow Jones


    Ισχυρά κέρδη έφεραν στην Wall Street τα θετικά νέα από το μέτωπο των συνομιλιών των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο Πεκίνο με τον Μνούτσιν να τις χαρακτηρίζει ως «παραγωγικές» ενώ και από την πλευρά της Κίνας αναφέρθηκε πως σημειώθηκε πρόοδος. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν στην Ουάσινγκτον, με την αισιοδοξία για συμφωνία έως την 1η Μαρτίου να αυξάνεται.

    Έτσι οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με θετικά πρόσημα, με τον Dow Jones να σημειώνει άλμα 444 μονάδων. Μάλιστα ο Dow Jones και ο Nasdaq σε εβδομαδιαία βάση διεύρυναν το ανοδικό τους σερί για 8η συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 για τρίτη συνεχόμενη. Μάλιστα για τον Dow Jones αυτό είναι το πιο μεγάλο συνεχόμενο σερί θετικών εβδομάδων των τελευταίων 2 ετών (από αυτό που έληξε στις 3 Νοεμβρίου του 2017).

    Πέρα από τα νέα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, το ενδιαφέρον στράφηκε στην πολιτική, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υπογράφει την απόφαση που εμποδίζει ένα νέο shutdown, αλλά την ίδια ώρα να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης τη χώρα, σε μια κίνηση προκειμένου να αυξήσει την πίεση στους Δημοκρατικούς προκειμένου να επιτύχει την χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις 25.883,25 μονάδες με άνοδο +1,74%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 3,09%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, οι μόνες που έκλεισαν στο «κόκκινο» ήταν οι Apple (-0,26%) και η Coca Cola (-0,83%), ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η  μετοχή της P&G. Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Goldman Sachs (+3,16%) ενώ κέρδη άνω του 3% κατέγραψαν επίσης οι DowDuPont Inc. (+3,07%) και JPMorgan (+3,03%).

    Αντίστοιχα, ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση στις 2.775,60 μονάδες με άνοδο +1,09%. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2,5%. Τέλος ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 7.472,41 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,53%.



    ΣΧΟΛΙΑ