• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τα futures, θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Υψηλότερα αναμένεται να ανοίξουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να έχουν ακόμα στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις της Fed για την οικονομία και τον πληθωρισμό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα δείχνουν ικανοποίηση από τα στοιχεία στην αγορά εργασίας.

    Καλή μέρα η χθεσινή για τον τεχνολογικό Nasdaq, καθώς σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να μην ακολουθούν αντίστοιχη πορεία. Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.874,24 μονάδες με πτώση 0,21%. Ο S&P 500 υποχώρησε στις 4.241,84 μονάδες με απώλειες 0,11% ενώ αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 14.271,73 μονάδες, με άνοδο 0,13%. Παρά τις απώλειες αυτές, οι μέσοι όροι των μετοχών έχουν αυξηθεί αυτή την εβδομάδα, με τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Οι αναλυτές της Credit Suisse αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 5,9% φέτος, με τις ΗΠΑ να επεκτείνονται κατά ακόμη υψηλότερο ποσοστό, στο 6,9%, οδηγούμενοι από την ανάπτυξη εμβολίων αλλά και τη δημοσιονομική τόνωση.

    Οι επενδυτές κοιτούν με αισιοδοξία την τελική ανακοίνωση του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία αυξήθηκε κατά 6,4% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

    Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αντανακλώντας τη βελτίωση της οικονομίας. Οι αρχικές αξιώσεις σε κανονικά κρατικά προγράμματα μειώθηκαν κατά 7.000 σε 411.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους απαιτούσε 380.000 νέες αιτήσεις. Οι αξιώσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν σε 418.000. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έχουν μειωθεί σημαντικά από τις αρχές του έτους, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών κινείται με γοργούς ρυθμούς και επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ωστόσο, οι αρχικές αξιώσεις παραμένουν σημαντικά υψηλότερες από ό, τι ήταν πριν από τον Covid-19 και πολλοί εργοδότες λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους.

    H μετοχή της Eli Lilly αυξήθηκε 7,3% μετά τη θεραπεία για το αλτσχάιμερ έλαβε έγκριση από τον FDA. Η μετοχή της Wells Fargo σημείωσε άνοδο 0,5%, η μετοχή της Bank of America αυξήθηκε 0,5%, η μετοχή της Morgan Stanley αυξήθηκε 0,4%, η μετοχή της Goldman Sachs αυξήθηκε 0,7% και η μετοχή της JPMorgan Chase αυξήθηκε 0,8%, ενόψει των τελευταίων strees test της Fed.

    Η μετοχή της Bed Bath &Beyond αυξήθηκε κατά 5,8% μετά την επαναφορά της αξιολόγησης «buy» από τη Bank of America, λέγοντας ότι οι επενδυτές μπορούν να τοποθετηθούν τώρα που η μετοχή δεν φαίνεται πλέον να είναι ένα από τα αγαπημένα memes, των μικροεπενδυτών.

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντική εκπλήρωσης του Dow Jones προσθέτουν 0,4%, του S&P 500  αυξάνεται κατά 0,45% στις 4.000 μονάδες ενώ του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται ανοδικά κατά 80 μονάδες ή 0,6%.



    ΣΧΟΛΙΑ