• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές στο άνοιγμα της Τρίτης, στο -6% η μετοχή της Tesla

    • NewsRoom


    Στο «κόκκινο» άνοιξαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις ισχυρότερες πιέσεις να ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές για μια ακόμα συνεδρίαση.

    Η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για την πιθανότητα αύξησης του πληθωρισμού, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης που αναμένεται να επιφέρει το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν και την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας.  Η αγορά παρακολουθεί με προβληματισμό την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, με το 10ετές να κινείται στο 1,372%.

    Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών επιτοκίων «χτυπά» κυρίως τις τεχνολογικές μετοχές, με τον Nasdaq να υποχωρεί στο άνοιγμα άνω του 2%, όταν την Δευτέρα είχε κλείσει στο -2,46%.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών της Νέας Υόρκης στρέφεται προς την επικείμενη κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία. Ο  Πάουελ αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα του πληθωρισμού και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, δίνοντας την οπτική της ομοσπονδιακής τράπεζας, η οποία προς το παρόν διατηρεί σε μηδενικά επίπεδα τα βασικά της επιτόκια, χωρίς να έχει δείξει πρόθεση για άμεση αλλαγή της στάσης της. Παράλληλα αναμένεται να σχολιάσει το νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει στην αμερικανική οικονομία.

    Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την ισχυρή πτώση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Κάτι που επηρεάζει αρνητικά και την μετοχή της Tesla, η οποία υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 6,08%

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Home Depot ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,86 δισ. δολάρια ή 2,65 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, έναντι των 2,48 δισ. δολαρίων ή 2,28 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο η εταιρία αναμένει ότι το 2021 δεν θα είναι τόσο ισχυρό όπως το 2020. Η μετοχή της υποχωρεί κατά -5,75%.

    Στα μάκρο της ημέρας, στην αγορά κατοικίας οι τιμές ενισχύθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για τις τιμές σε εθνικό επίπεδο να σημειώνει άνοδο 10,4% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση.

    Έτσι λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχωρεί στις 31.332,73 μονάδες, κινούμενος στο -0,60%, ο S&P 500 στις 3.839,04 μονάδες με πτώση -0,97% και ο Nasdaq στις 13.225,87 μονάδες με απώλειες -2,27%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η μετοχή της Home Depot (-5,75%), ενώ τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των χρηματοοικονομικών JPMorgan (1,65%) και American Express (1,38%).



    ΣΧΟΛΙΑ