• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Η εκτόξευση της Disney οδήγησε σε νέα ρεκόρ τον Dow Jones

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την μετοχή της Disney, η οποία έκλεισε με άλμα άνω του 7%, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό ρεκόρ, σε μια συνεδρίαση με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

    Η εταιρεία εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία της Disney+ και κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσει τους 10 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Κάτι που έφερε τόνωση και στην χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κατάφερε έτσι να ξεπεράσει την απογοήτευση από τη χθεσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος έστρεψε ξανά τα πυρά του εναντίον της ΕΕ και της Κίνας.

    Την ίδια ώρα, ο Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στο Κογκρέσο τόνισε πως η Fed δεν βλέπει πλέον την ανάγκη για νέα μείωση των επιτοκίων, καθώς η αμερικανική οικονομία κινείται καλύτερα. Τόνισε πάντως πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα είναι πάντα έτοιμη να πράξει ότι χρειαστεί αν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή.

    Εκτός από τον Dow Jones, άνοδο σημείωσε και ο S&P 500 χωρίς ωστόσο να κλείσει ξανά πάνω από τις 3.100 μονάδων, ενώ αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 27.783,59 μονάδες με άνοδο +0,33%, ο  S&P 500 στις 3.094,04 μονάδες με κέρδη +0,07% ενώ ο
    Nasdaq έκλεισε στις 8.482,10 μονάδες με απώλειες -0,05%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones 14 έκλεισαν με άνοδο και 16 με πτώση. Στην κορυφή βρέθηκε όπως ήταν φυσικό η μετοχή της Disney με άλμα 7,32%, ενώ άνοδο 2% σημείωσε η Nike. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας χημικών Dow με πτώση -2,72%.

    Αυτή την ώρα με σημαντικές απώλειες στην μετασυνεδριακή διαδικασία κινείται η μετοχή της Cisco, που απογοήτευσε με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ