• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα ανόδου, περιμένοντας τη συνάντηση Ντ. Τραμπ- Λίου Χε

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ για τις εμπορικές τους διαφορές.

    Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο ίδιος ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσω μηνύματός του στο Twitter, θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Liu He, στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών. Οι επενδυτές θεωρούν πως η κίνηση αυτή μπορεί να φέρει πιο κοντά την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο παραμένουν πάντα συγκρατημένοι καθώς στο παρελθόν έχουν διαψευστεί αρκετές φορές οι προσδοκίες τους.

    Άλλωστε το ίδιο το μήνυμα του Τραμπ άφηνε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. «Μεγάλη ημέρα για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Θέλουν να πετύχουν συμφωνία, θέλω όμως εγώ; Θα συναντηθώ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αύριο στον Λευκό Οίκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την άλλη ο Liu He ανέφερε, μιλώντας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η Κίνα προσέρχεται με “μεγάλη ειλικρίνεια” στις διαπραγματεύσεις.

    Την Πέμπτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.496,67 μονάδες με άνοδο 0,57%, ο  S&P 500 στις 2.938,13 μονάδες με κέρδη 0,64% και ο  Nasdaq στις 7.950,78 μονάδες με άνοδο +0,60%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των  Caterpillar (+2,72%), Dow Inc. (+2,07%) και Wallgreens Boots Alliance (+1,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Cisco Systems (-1,47%), Boeing (-1,06%) και Merck&Co (-0,50%).



    ΣΧΟΛΙΑ