• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες για τα futures μετά το χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones

    • NewsRoom


    Χαμηλότερα κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street μετά το χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεπέρασε το όριο των 30.000 μονάδων, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδεχθεί την ήττα του στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και να ετοιμάσει το έδαφος παράδοσης της εξουσίας στον επερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

    Ο Τραμπ παραδέχθηκε την ήττα του και ο Dow Jones σκαρφάλωσε στις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά, με τους επενδυτές να βλέπουν την περίπτωση περεταίρω διαμάχης για την προεδρία να απομακρύνεται. Η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι δήλωσε στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι η κυβέρνηση Τραμπ διαθέτει ομοσπονδιακούς πόρους για τη μετάβασή του στο αξίωμα. Την Τρίτη, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 454,97 μονάδες στο 1,54% και σκαρφάλωσε στις 30.046,24 μονάδες. Ο S&P 500 πρόσθεσε 57,82 μονάδες ή 1,62% κλείνοντας στις 3.635,41 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,31% στις 12.036,79 μονάδες.

    Ώθηση στην αγορά έδωσε και το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει την πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

    Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την αγορά εργασίας να παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη στην εξάπλωση του κορονοϊού.

    Οι αιτήσεις ανήλθαν συνολικά σε 778.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Νοεμβρίου, μακριά από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 733.000.

    Ρεκόρ ανάκαμψης σημείωσε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 33,1%, όπως είχε εκτιμηθεί και τον Οκτώβριο.

    Είναι ο πιο γρήγορος ρυθμός από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε να διατηρεί αρχεία το 1947, μετά την ιστορική πτώση κατά 31,4% του δεύτερου τριμήνου.

    Ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης ήρθε αφότου οι Πολιτείες έκλεισαν τις οικονομίες τους, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση της Covid-19, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ως πανδημία στις 11 Μαρτίου.

    Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι διπλασίασε τις επενδύσεις του στη Βρετανία στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2020, παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19. Ωστόσο η μετοχή προσυνεδριακά κερδίζει οριακά στο 0,06%.

    Τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones χάνει 55 μονάδες ή 0,18%, του S&P 500 υποχωρούν στις 3.628 μονάδες στο +0,12%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 13,75 μονάδες ή 0,11%.

    Διαβάστε ακόμα:

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

    Χρυσός: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών με φόντο τα νέα για το εμβόλιο και την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ