• ΑΓΟΡΕΣ

    Το ράλι της Πειραιώς και η τιμή για το placement

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Συγκινήσεις μοίρασε χθες η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 φτιάχνοντας κλίμα ενόψει placement.

    Κλείσιμο σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, στα 3,648 ευρώ, πάνω από 5,23 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια και σχεδόν το 20% του συνολικού τζίρου έγινε στην ίδια μετοχή.

    Οι ξένοι παίρνουν θέση ενόψει αποχώρησης ή περιορισμού της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

    Είναι σημαντικό ότι οι παρουσιάσεις των στελεχών της τράπεζας σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, το τελευταίο δεκαήμερο, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

    Και η αντίδραση της μετοχής συμβαίνει σε μία από τις πιο κομβικές περιόδους για την πορεία τόσο της αγοράς όσο και των ελληνικών assets εν γένει.

    Υπερκάλυψη από την πρώτη… μισή ώρα στην έκδοση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και πάνω από 35 δισ. ευρώ προσφορές για την πρώτη έκδοση με επενδυτική βαθμίδα του ελληνικού 10ετούς μετά από 15 χρόνια, είναι κινήσεις που τα λένε όλα.

    Και δείχνουν το πλαίσιο, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η προσφορά της Πειραιώς με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για διάθεση τελικά ποσοστού 20% και όχι 27%.

    Πηγές πολύ κοντά στους συντονιστές της έκδοσης για την Πειραιώς σχολίαζαν στο mononews.gr, ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης η είσοδος των ξένων ήταν μαζική, πετώντας μάλιστα εκτός μετοχής τους Έλληνες επενδυτές.

    Οι οποίοι με πρόσχημα την απόκτηση μετοχών του ΔΑΑ αναγκάστηκαν να πωλούν Πειραιώς ειδικά από τη στιγμή που το χαρτί έγραψε νέα υψηλά.

    Στην τελευταία πράξη μάλιστα, υπήρχε εντολή πώλησης για… 125 χιλιάδες κομμάτια.

    Οι αναλυτές συνεχίζουν να τονίζουν το πόσο ελκυστική παραμένει η αποτίμηση της Πειραιώς.

    Στα επίπεδα των 3,80 ευρώ η αποτίμηση της Τράπεζας εκτιμάται ότι θα έχει p/bv 0,70.

    Για την ιστορία το placement της ΕΤΕ στα 5,30 ευρώ συνιστούσε p/bv 0,70…  

    4,10-4,20 ευρώ, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση είναι η πρώτη αντίσταση για την μετοχή.

    Οι δε εκτιμήσεις των αναλυτών για την τιμή στόχο της μετοχής είναι σαφώς μεγαλύτερη: Στα 5 ευρώ η τιμή στόχος από την Optima και την JP Morgan και 4,5 ευρώ για την NBG Securities, αλλά και 5,3 ευρώ για την Euroxx.

    Mάλιστα, η τελευταία σημείωνε σε  report της στις πρώτες μέρες του 2024 ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθεί να ξεχωρίζει ως προς την αποτίμηση, τελώντας υπό διαπραγμάτευση με ακραία έκπτωση 30%-40% σε σχέση με ευρωπαϊκούς ομίλους.

    Η Τράπεζα  έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2023 στις 23/2.

    Ο χρόνος μετράει αντίστροφα στη συνέχεια για το placement, αφού θα πρέπει να υπάρξει απόφαση της Κεφαλαιαγοράς εφόσον απευθύνεται σε επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό για την έγκριση ενημερωτικού δελτίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ράλι και νέο υψηλό 52 εβδομάδων για την Τράπεζα Πειραιώς

    Γιατί κάνει «ράλι» η Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς: Βελτιωμένες σημαντικά οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ