Προσπάθεια για να ανακτήσουν κάποιες από τις χθεσινές τους απώλειες πραγματοποιούν οι ευρωαγορές, όσο ηρεμούν από το… ξεπούλημα που προκάλεσαν οι ειδήσεις της υπόθεσης Huawei εχθές το πρωί. Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν μια τρομακτική εβδομάδα με τον FTSE 100 να έχει τη χειρότερη ημέρα του από την ανακοίνωση του Brexit και τον Dax να βαδίζει σε έδαφος bear market.

Το GDP της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκε στις 12 το μεσημέρι, ήρθε σε μικρή απόκλιση από το consensus των επενδυτών (1,60% YoY έναντι 1,70%), αλλά δεν πτόησε τα ευρωχρηματιστήρια τα οποία κατάφεραν να διατηρήσουν τη νευρική αλλά θετική εικόνα τους.

Σήμερα τα βλέμματα όλων των επενδυτών θα στραφούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην μηνιαία αναφορά για τις θέσεις εργασίας, που θα ανακοινωθεί στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν σημείο-κλειδί για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και λαμβάνονται επομένως πολύ σοβαρά υπόψιν από τη Fed, όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων που πραγματοποιεί.

Το πετρέλαιο διατηρεί την αδύναμη εικόνα του, με τη συνάντηση OPEC-Ρωσσίας στο προσκήνιο. Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου, συνομιλούν στη Βιέννη προκειμένου να καταλήξουν από κοινού σε μία συμφωνία  μείωσης παραγωγής πετρελαίου που θα ενδυναμώσει την αγορά, αψηφώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο ο οποίος έχει ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσει υψηλά την παραγωγή και χαμηλά τις τιμές.

Ο bluechip Eurostoxx 50 βρίσκεται στις 3082,17 μονάδες (+1,19), ενώ άνοδο σημειώνουν και οι DAX (+0,77%), FTSE 100 (+1,73&), CAC 40 (+1,50%) και MIB (+1,04%).