• ΑΓΟΡΕΣ

    Θ. Μπουλούτας (MIG) : Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση του στην Κύπρο

    Ευθύμιος Μπουλούτας


    Την έκδοση στην Κύπρο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, δυο εκ των συνεργατών του επιχειρηματία και προέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, μεταξύ αυτών του κ. Θύμιου Μπουλούτα αποφάσισε πριν από λίγο με βούλευμά του που εκδόθηκε με ομόφωνη κρίση των τριών δικαστικών λειτουργών, το Συμβούλιο Εφετών. Η απόφαση ουσιαστικά σημαίνει πως οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να εκδοθούν στη Λευκωσία για να δικαστούν, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα υποβληθεί έφεση κατά της απόφασης εκ μέρους των ενδιαφερομένων και η υπόθεση θα οδηγηθεί για οριστική κρίση στον Άρειο Πάγο.

    Η υποβολή έφεσης κατά της απόφασης σημαίνει επίσης πως οι δυο κατηγορούμενοι δεν θα συλληφθούν βάσει των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους αλλά θα ισχύει μέχρι τελικής κρίσης από τον Άρειο Πάγο, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.

    Για τη Λαϊκή 

    Πρόκειται για τους κ.κ Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, οι οποίοι  κατηγορούνται μαζί με άλλους από τις κυπριακές Αρχές για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

    Ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

    Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών, μετά από τα ευρωπαϊκά εντάλματα για τη σύλληψή τους που είχαν φτάσει στην Ελλάδα, το Συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν λόγοι έκδοσης στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ