• Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Τάσος Αστυφίδης, η γκαντεμοτράπεζα Goldman Sachs, η σκοτοδίνη της Πετρόπουλος, οι πανίσχυροι Μπουλούτας και Τούμπουρος και γιατί δεν θα βγει στο σφυρί το οικόπεδο του Ρέμου

    Δεν ξέρω ποιος τα λογαριάζει καλύτερα τα «νούμερα» με τον ΕΝΦΙΑ.Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ο οποίος βλέπει ελαφρύνσεις στους περισσότερους (8 στους 10) φορολογούμενους ή η ΠΟΜΙΔΑ η οποία διαπιστώνει σημαντικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη…

    image

    Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Αστυφίδης

    Ο wise man επειδή ακούει πολλά για τον χρηματιστή Τάσο Αστυφίδη της AMBROsiA CAPItAL και τις φιλίες του με υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  και το Μέγαρο Μαξίμου,  αποφάσισέ να ρωτήσει υπουργό, πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.

    Η απάντηση ήταν “Whos Astyfidis” ; Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο».

    Η ίδια πηγή μου είπε ότι “η AMBROSIA είναι   ΕΤΑΙΡΕΙΑ που την χρησιμοποιούσε κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε υπουργός Γιώργος  Χουλιαράκης.

    Μάλιστα στις αρχές Ιουλίου του 2018 ήταν η AMBROSIA (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα) που είχε κανονίσει τις επαφές του Γιώργου Χουλιαράκη με εκπροσώπους 25 μεγάλων ξένων τραπεζών και funds στο Λονδίνο”.

    “Εάν ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ας τους χρησιμοποιήσει ξανά” λέει η ίδια κυβερνητική πηγή.

     

    Ο Τριανταφύλλου, ο Τούμπουρος και ο Μπουλούτας

    Ο  WISEMAN χθες έγραψε ότι ρόλο στο deal Motor OIL – ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχε και ο Χάρης Ηλιάδης της Goldman Sachs.

    Πηγές αρμοδίως μας διέψευσαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

    “Ηλιάδης στο deal δεν υπήρχε” μας είπαν αρμοδίως.

    Το deal το “κέντησε” το top στέλεχος της MOTΟR OIL ΜΟΗ -0,22% 27,18 Γιώργος Τριανταφύλλου παρέα με τον Θύμιο Μπουλούτα τον CEO της Ελλάκτωρ.

    Επίσης απόλυτα ενήμερος για τα πάντα,  ήταν ο πανίσχυρος Κώστας Τούμπουρος, μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ.

    Τις τελευταίες ημέρες μαθαίνω ότι ο Θύμιος Μπουλούτας, κοιτάζει τις λεπτομέρειες του ομολόγου της Ελλάκτωρ…

     

    Goldman Sachs,  η γκαντεμοτράπεζα

    Πάντως μιας και αναφερθήκαμε στην Goldman Sachs πρέπει να σας ενημερώσω ότι άπαντες στην αγορά την ονομάζουν  “πολύ γκαντέμικη τράπεζα”.

    Με όποιες εταιρείες  δουλεύει,  αυτές λίγο μετά «δεν πάνε και τόσο καλά».

    Για παράδειγμα στην ΔΕΗ ΔΕΗ 0,87% 11,56 έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 9 ευρώ και η μετοχή χθες έκλεισε στα 6,60 ευρώ.

    Και μη βιαστεί κάνεις να πει για την Τράπεζα Πειραιώς που βρίσκεται πάνω από την τιμή της ΑΥΞΗΣΗΣ κατά 8% (η αύξηση έγινε στα 1,15 ευρώ) γιατί στην περίπτωση της,  την αποτιμήσανε πριν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο μηδέν.

    Άρα λοιπόν η Πειραιώς μπορεί να έκανε αύξηση στο 1,15 ευρώ αλλά πριν  το reverse split η αξία της είχε εξαϋλωθεί.

    Στην αγορά λένε ¨”Και επειδή έχουμε μπει σε χρόνια των εκλογών, εάν γίνουν δουλειές από εδώ και στο εξής καλό θα ήταν κυβέρνηση, τράπεζες και άλλες εταιρείες να διαλέξουν πιο γουρλήδες συνεργάτες….”

    “Γκαντεμοτράπεζα λοιπόν η GOLDMAN SACHS”;

     

    Ο Δαμιανός στην IDEAL

    Ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στην εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο IDEAL.

    Not bad για τον έμπειρο χρηματιστή.

     

    Ο Προκοπίου και η Γερμανία

    Η Lloyd’s List τον κατατάσσει στη 12η θέση στη λίστα με τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η Γερμανία πλέον τον εκθειάζει:

    Ο λόγος για τον 76χρονο Έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργο Προκοπίου, τον ιδρυτή και πρόεδρο των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas, στον οποίο η εφημερίδα Handelsblatt, κάνει εκτενές αφιέρωμα.

    «Από τον ερχόμενο χειμώνα και μετά ο Γιώργος Προκοπίου σκοπεύει να κάνει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου», τονίζει η γερμανική εφημερίδα και εξηγεί:

    «Η γερμανική κυβέρνηση ναύλωσε δύο «Πλωτές Μονάδες Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), του κ. Προκοπίου, που θα προμηθεύουν τη χώρα».

    Τα πλοία ανήκουν στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία «Dynagas», του Έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου.

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτά τα FSRU θα εγκατασταθούν στη Γερμανία στο β εξάμηνο του έτους, και θα παρέχουν στη χώρα φυσικό αέριο, το οποίο τελικά θα επιτρέψει επίσης τη μετάβαση σε ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα», λέει ο Γιώργος Προκοπίου.

     

    Η σκοτοδίνη της  Πετρόπουλος

    Πλήρης απογοήτευση τα αποτελέσματα του α τριμήνου της Πετρόπουλος.

    Το ΕΒΙTDA του Ομίλου ανήλθε σε 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το 2021.

    Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 45,8% και ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2021.

    Tα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας επίσης μειώθηκαν κατά 50% σε 0,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2021.

    Ειδικότερα εάν συγκριθούν τα κέρδη της Πετρόπουλος  με της Αutohellas τα οποία ήταν εξαιρετικά, τότε οι μέτοχοι της Πετρόπουλος πρέπει να αλλάξουν χώρα.

    Η σύγκριση του management της Πετρόπουλος με το management  της AUTOHELLAS του Βασιλάκη είναι χαοτική..

    Και εάν η Πετρόπουλος χάσει και τα λεωφορεία του διαγωνισμού του Υπουργείου Μεταφορών τότε…

    Γιατί όπως έχουμε πει επανειλημμένως τα κινεζικά λεωφορεία που εκπροσωπεί, απλά στρίβουν μόνα τους και τα φρένα δεν πιάνουν.

    Τα κινέζικα λεωφορεία της BYD έχουν αγοραστεί από την Ολλανδική ΕΤΑΙΡΕΙΑ εταιρείας μεταφορών Keolis (σ.σ. πελάτης της BYD).

    Τόσο οι οδηγοί της εταιρείας όσο και τα εργατικά σωματεία κάνουν συνέχεια παράπονα για τα 246 ηλεκτρικά λεωφορεία που εξαγοράστηκαν από την κινεζική εταιρεία το Δεκέμβριο του 2020.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews.gr  στις 12 Ιανουαρίου του 2022, ο διευθυντής του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων της Ολλανδίας (FNV), Marijn van der Gaag εξηγούσε ότι : «Κάθε πρωί που οι οδηγοί ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τρομοκρατούνται στην ιδέα του τι θα έχει πάλι χαλάσει».

    …SUPERBE!!!

     

    Φωτoγραφία από το ολλανδικό site www.destentor.nl.
    Το άρθρο έχει τίτλο “Τα προβληματικά λεωφορεία Keolis επισκευάζονται για δεύτερη φορά”

     

    Ακόμη μεγαλύτερη ανοχή ζητούν από τον Σταικούρα οι εταιρείες διαχείρισης δανείων

    Αναφέρθηκα χθες στην Τράπεζα  Αττικής και το «ασφαλές καταφύγιο» του ΗΡΑΚΛΗ για το «ξεφόρτωμα» των κόκκινων δανείων.

    Όμως κάποιος καλά ενημερωμένος  για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του “μυθικού ήρωα”  έσπευσε να με ενημερώσει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ούτε εκεί.

    Οι ανακτήσεις και οι εισπράξεις από τα «καλά κόκκινα δάνεια» που είχαν ενταχθεί στο ομώνυμο πρόγραμμα δεν εξελίσσονται ομαλά με αποτέλεσμα να επικρέμεται ο κίνδυνος κατάπτωσης των κρατικών  εγγυήσεων.

    Για να αποφευχθεί αυτό μαθαίνω ότι οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων  έχουν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου.

    Ήδη έχει δοθεί μία,  πριν από ένα χρόνο περίπου όταν επιμηκύνθηκε κατά 6 μήνες η περίοδος χάριτος στους 30 μήνες.

    Τώρα ζητούν λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί η περίοδος να γίνει …λάστιχο και να φθάσει τους 36 μήνες.

    Λίγο οι αυξημένες τιμές στα σούπερ μάρκετ, πολύ περισσότερο οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ενέργειας.. ανάγκασαν αρκετούς δανειολήπτες να αφήσουν για αργότερα τις δόσεις των δανείων τους.

    Το στραβό κλίμα απειλεί να το … αποτελειώσει η αποχή των συμβολαιογράφων η οποία θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και αναβολές των πλειστηριασμών.

     

    Πώς επηρεάζει η αποχή των συμβολαιογράφων τον Αντώνη Ρέμο

    Στους πλειστηριασμούς που αναγκαστικά παγώνουν ανήκει η εκποίηση ενός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας των κουμπάρων Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη, στην Παιανία.

    Το ακίνητο εκπλειστηριάζεται έναντι 792 χιλ. ευρώ με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,57% 3,89 .

    Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 200 χιλιάδες ευρώ ενώ σε βάρος του ακινήτου υπάρχει προσημείωση 2,3 εκατ. ευρώ υπέρ της ίδιας τράπεζας.

    Η εταιρεία που βρίσκεται ανάμεσα στους οφειλέτες ονομάζεται Ρ. & Π. Επενδύσεις Ακινήτων, εδρεύει στη Γλυφάδα και ιδρύθηκε από τον τραγουδιστή και τον επιχειρηματία το 2005.

    Το ακριβό χωράφι βγαίνει για δεύτερη φορά στο σφυρί και το τίμημά του είναι τέτοιο, που δεν σώζεται ούτε με τα 13.000 ευρώ που κέρδισε ο Ρέμος σε τουρνουά πόκερ στο Μόντε Κάρλο.

    Το σφυρί, όμως, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει για τις 15 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της εικοσαήμερης αποχής που αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας οι συμβολαιογράφοι, αφήνοντας στον αέρα περί τους 1.600 πλειστηριασμούς. Μόνο στην Αττική, τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν πάρει το δρόμο του πλειστηριασμού, ξεπερνούν τα 540.

    Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουν, έστω και προσωρινά, τον πλειστηριασμό η κατοικία της Αλεξάνδρας Χανδρή στην Εκάλη, το σπίτι του εκδότη Ηλία Λιβάνη στο Ψυχικό (προγραμματισμένοι αμφότεροι για την 1η Ιουνίου), τα καταστήματα της χήρας του καπετάνιου Γεράσιμου Αγούδημου στον Άλιμο και ακίνητο του Γηροκομείου Αθηνών.

    Αυτός, ακριβώς, ο τρόπος διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι που ξεσήκωσε τους συμβολαιογράφους, των οποίων η ένσταση έγκειται στην καθιέρωση του «ηλεκτρονικού σφυριού» ως τον μόνο τρόπο καταχώρησης των συμβολαίων.

     

    Γκρινιάζει η ΠΟΜΙΔΑ και ο Παραδιάς με τον νέο ΕΝΦΙΑ

    Δεν ξέρω ποιος τα λογαριάζει καλύτερα τα «νούμερα» με τον ΕΝΦΙΑ.

    Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ο οποίος βλέπει ελαφρύνσεις στους περισσότερους (8 στους 10)  φορολογούμενους ή η ΠΟΜΙΔΑ η οποία διαπιστώνει σημαντικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη.

    Σύμφωνα με τον αειθαλή πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά, σημαντική μερίδα φορολογουμένων της πολύπαθης «μεσαίας τάξης», βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια αύξηση του φόρου, με κύρια αιτία την εξωπραγματική αύξηση των τιμών ζώνης από 1.1.2022 σε πολλές περιοχές, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία προ κορωνοϊού, τα οποία για τις περισσότερες είναι άσχετα με τη σημερινή πραγματικότητα.

    Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όπου η «αντισταθμιστική» αντικατάσταση του συμπληρωματικού φόρου με προσαύξηση φόρου σε ακίνητα άνω των 400 χιλ. ευρώ και σε περιουσίες άνω των 500 χιλ. ευρώ, συνδυάζεται με τις υπερβολικά αυξημένες νέες τιμές ζώνης, ιδιαίτερα μάλιστα στους κατόχους απρόσοδων αστικών οικοπέδων.

    Για την ΠΟΜΙΔΑ ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ένας άδικος και δυσβάστακτος φόρος, που δεν φορολογεί απλώς, αλλά ουσιαστικά «τιμωρεί» την αποταμίευση σε ακίνητη περιουσία, γιατί βασίζεται στην μηχανικά υπολογιζόμενη αξία του αντικειμενικού συστήματος, αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του πολίτη, που είναι το εισόδημά του, ούτε την πραγματική εμπορική αξία της περιουσίας του.

     

    Η αποζημείωση της Ιnterkat

    Νέα αποζημίωση ύψους άνω των 200.000 ευρώ διεκδικεί για ένα  «βαλτωμένο» οδικό έργο η Interkat του Πανουργιά Παπαϊωάννου, η οποία σε συνεργασία με την ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου και την ιταλική CMC di Ravenna μειοδότησαν πριν τρεις μήνες στο Μπράλος-Άμφισσα των 285,5 εκατ. ευρώ .

    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η  αποζημίωση αυτή συνδέεται με  έργο που δημοπρατήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν Υπουργός Υποδομών ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης.

    Στα του έργου τώρα πρόκειται για τον διαγωνισμό ύψους 10 εκατ. Ευρώ για το οδικό έργο παραπλεύρως του ΠΑΘΕ το οποίο δημοπρατήθηκε το 2016.

    Η Interkat έδωσε μία αρκετά «γενναία» έκπτωση ύψους 57,46% και υπέγραψε τη σύμβαση τον  Απρίλιο του 2017.

    Βέβαια  εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση και η εκτόξευση των κατασκευαστικών υλικών, όπως σήμερα, που οι αντίστοιχες εκπτώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές  το ζόρι κινούνται σε διψήφια νούμερα.

    Να θυμίσουμε πως εκείνη την περίοδο μερικοί κατασκευαστές έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κλειδώσουν έργα μίας και ο κλάδος είχε συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό.

    Η Interkat έλαβε μία παράταση το 2018, αλλά την ίδια χρονιά ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης.

    Το Νοέμβριο του 2019 και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το αίτημα δεν έγινε δεκτό και δόθηκε νέα παράταση.

    Ωστόσο, το συγκεκριμένο  έργο παρέμενε παγωμένο και το Δεκέμβριο του 2020 η Interkat ζήτησε ξανά τη διάλυση της σύμβασης.

    Πλέον το Υπουργείο έχει συστήσει ειδική Επιτροπή που θα δει σε τι βαθμό έχει ολοκληρωθεί το έργο και πόσο θα πάει το «μαλλί».

    Mάθημα στα Σχολεία το Ολοκαύτωμα

    Μαθαίνω ότι πρόκειται να εισαχθεί οσονούπω στην  Μέση Εκπαίδευση το «μάθημα του Ολοκαυτώματος».

    Μάλιστα ακούγεται ότι οι καθηγητές που θα το διδάξουν θα μεταβούν για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ.

    Όπως  ενημέρωσε στο Twitter  ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα George J. Tsunis έθεσε το σχετικό αίτημα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνάντηση που είχαν χθες.

     Φαντάζομαι ότι η υπουργός – η οποία θα συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ,  θα φροντίσει  ώστε  να εισαχθούν  παράλληλα ειδικά μαθήματα για  , την γενοκτονία των Αρμενίων, ή τον ξεριζωμό των Ελληνικών πληθυσμών από τη Μ. Ασία, αν έχει λυθεί το ζήτημα του «συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης».

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές