• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα «top picks» της NBG για την ελληνική αγορά


    Πρόσθετα περιθώρια ανόδου βλέπει η NBG Securities στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής ανάκαμψης που έχει σημειώσει από την αρχή του χρόνου. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, που επήλθε χάρη στην κανονικοποίηση των μακροοικονομικών συνθηκών, η τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής, η εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και το ενδεχόμενο μιας πιο φιλικής προς την αγορά κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα δράσουν καταλυτικά για τη συνέχιση της ανοδική πορείας της ελληνικής αγοράς.

    Η NBG υπογραμμίζει επίσης τη βελτίωση της εικόνας της ελληνικής αγοράς όσον αφορά τους τζίρους συναλλαγών, με τη δραστηριότητα του Μαρτίου να βρίσκεται στα βελτιωμένα επίπεδα των 60 εκατομμυρίων ευρώ, εξέλιξη που προκύπτει από τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών.

    Η Εθνική Χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις μετοχές των ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και ΜΠΕΛΑ, θεωρώντας πως θα ευνοηθούν ιδιαιτέρως στο κλίμα αυτό, θέτοντας τιμές-στόχους που υποδεικνύουν περαιτέρω αύξηση της παρούσας χρηματιστηριακής τους τιμής.

    Πιο συγκεκριμένα, η NBG δίνει σύσταση overweight στη μετοχή του Μυτιληναίου και τιμή στόχο τα 10€ (12% upside), για τον ΟΤΕ βλέπει δυνητική άνοδο της τάξης του 27%  στα 14€, για τα ΕΛΠΕ θέτει τιμή στόχο τα 9,9€ (upside 16%), εκτιμώντας ότι η επερχόμενη πώληση του 50,01% του ομίλου θα προσφέρει σημαντικές συνέργειες αλλά και ευκολότερη πρόσβαση σε δανεισμό, ενώ δίνει τιμή 16,90€ στη ΜΠΕΛΑ (upside 14%), επισημαίνοντας τα υψηλά επίπεδα καθαρών ταμειακών διαθεσίμων και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του δικτύου της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Deutsche Bank: Σημαντική αύξηση των τιμών στόχων για Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αγορά χρυσού και οι ανοικτές πωλήσεις μετοχών είναι το trade του αιώνα, σύμφωνα με αμερικανικό hedge fund



    ΣΧΟΛΙΑ