• Μετοχές

    Deutsche Bank: Σημαντική αύξηση των τιμών στόχων για Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των ελληνικών τραπεζών στα τέλη του μήνα και δεδομένης της απόδοσης των χρηματιστηριακών τιμών τους το τελευταίο τρίμηνο, η Deutsche Bank προχώρησε με σημερινή της έκθεση σε αναθεώρηση των τιμών στόχων της για τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς.

    Πιο συγκεκριμένα, η DB διατηρεί σύσταση Buy για την Εθνική Τράπεζα, θέτοντας στόχο τα 2,10€ έναντι του προηγούμενου 1,40€, σύσταση Buy για την Alpha Bank με τιμή στόχο το 1,90€ έναντι του 1,50€ και σύσταση Hold για την τράπεζα Πειραιώς με τιμή το 1,50€ έναντι του 0,70€. Οι τιμές αυτές υποδεικνύουν επιπλέον upside της τάξης του 24%, 37% και 7% αντίστοιχα, από τις παρούσες χρηματιστηριακές αξίες των τραπεζικών μετοχών.

    Οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank αναθεωρήθηκαν ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αναμενόμενες αλλαγές στον νόμο προστασίας πρώτης κατοικίας, με την τράπεζα να θεωρεί ότι το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει τις τράπεζες να επιταχύνουν τη μείωση των NPEs και να βελτιώσουν το spread αγοράς-ζήτησης για τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι οποίες αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2019 και το 2020.

    Η Deutsche Bank εκτιμά ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για ουσιαστική βελτίωση στο τραπεζικό περιβάλλον, το οποίο εξακολουθεί να «τρέχει» με τα NPEs να είναι αναλογικά με το σύνολο των δανείων της τάξης του 35%-40%, ενώ υπογραμμίζει ότι, δεδομένου του κλίματος των χαμηλών τραπεζικών κερδοφοριών,  ακόμη και μια μικρή μείωση μπορεί να μεταφραστεί σε ουσιαστική βελτίωση σε επίπεδο κερδών.

    Η γερμανική τράπεζα δεν αναμένει εκπλήξεις στα οικονομικά αποτελέσματα των τριών τραπεζών όσον αφορά την αύξηση των εσόδων, «βλέποντας» το καθαρό εισόδημα από τους τόκους (ΝΙΙ) να παραμένει σε ευθυγράμμιση ή ελάχιστα ενισχυμένο, ενώ εκτιμά ότι είναι πιθανή μια μικρή επιτάχυνση στα επαναλαμβανόμενα έσοδα  από προμήθειες, κυρίως από την ισχυρότερη αύξηση του δανεισμού, με την τράπεζα να θεωρεί ότι τα νέα δάνεια θα είναι ο βασικός μοχλός για την επίτευξη σταθερών εσόδων.

    Η συνολική προσδοκία της τράπεζας για το συνολικό ΝΙΙ του κλάδου είναι ότι θα παραμείνει σταθερό, με μείωση της τάξης του 0,4% για Alpha Bank και Πειραιώς και μικρή αύξηση για την Εθνική, σε συμφωνία  με τις προβλέψεις που είχαν γίνει στο προηγούμενο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ