• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαρύδι η Disney για τον Dow Jones, ανοδικά έκλεισε ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να προσπαθεί να αναλύσει τα δεδομένα για την χαμηλότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη στην Κίνα στο γ΄τρίμηνο, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και του sell off στην αγορά ομολόγων.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.258,61 μονάδες, με πτώση -0.10%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.486,46 με άνοδο 0,34% και ο Nasdaq στις 15.021,81 μονάδες, με άνοδο  0,84%.

    Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου έφτασε στο κινείται στο  1.59%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως το 1,61%.

    H αγορά είδε με ενδιαφέρον  τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα, η οποία σημείωσε αύξησηυ 4,9% στο γ΄τρίμηνο, επιβραδύνοντας από το 7,9% το  δευτέρου τριμήνου.  Παράλληλα, στα νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,3%  Σεπτέμβριο,  την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

    Η αγορά αναμένει επίσης μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην εβδομάδα, μεταξύ άλλων από τη Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines και Procter & Gamble την Τρίτη, καθώς και των  Tesla, Verizon και IBM τις επόμενες ημέρες.

    Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  Goldman Sachs, μετά και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε την Παρασκευή, κλείνοντας στο +1,88%. Ακολούθησαν οι μετοχές των Home Depot (1,31%) και Apple (1,18%).

    Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η μετοχή της Disney (-3,01%), μετα και την υποβάθμισή της από την Barclays η οποία προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών του Disney+, ενώ στο -2,27% έκλεισε η Amgen.



    ΣΧΟΛΙΑ