• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τρίτη συνεχής εβδομάδα απωλειών για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street, με το κλίμα αβεβαιότητας να κυριαρχεί στην αγορά, καθώς ούτε οι ανακοινώσεις της Fed για χαμηλά επιτόκια δεν έδωσε στους επενδυτές την ασφάλεια που επιζητούσαν.

    Την Τετάρτη, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας δεσμεύτηκαν ότι θα κρατήσουν κοντά στο μηδέν τα επιτόκια με πολλούς από αυτούς να κάνουν λόγο για διατήρηση των χαμηλών αριθμών μέχρι και το 2023. Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τόνισε ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ είναι γενικά καλή, σε σύγκριση με το επίπεδό της πριν από την πανδημία της Covid-19, ωστόσο επεσήμανε ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας παραμένει αβέβαιος, βυθίζοντας την αγορά στην αβεβαιότητα.

    Οι επενδυτές στηρίζουν τις ελπίδες τους σε ένα πακέτο τόνωσης της αγοράς, το οποίο θα περάσει μέσω του Κογκρέσου, όμως οι διαφορές ως προς τον σχεδιασμό του πακέτου ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς και με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι προ των πυλών, έχουν βάλει στον πάγο τις διαπραγματεύσεις αλλά και τις προσδοκίες για τόνωση και γρήγορη ανάκαμψη.

    Το sell-off των μετοχών τεχνολογίας μετά το πέρας του Αυγούστου συνεχίζεται, και το παροδικό διάλλειμα ανόδου στις αρχές της εβδομάδας δεν ήταν αρκετό για να κάνει την διαφορά. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq έχασε 0,6% και ο S&P 500 0,7%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε οριακές απώλειες 0,03%. Οι μετοχές των Apple και Microsoft διεύρυναν και σήμερα τις απώλειές τους, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τις μετοχές των Amazon και Facebook με την μετοχή της Netflix να οριακές απώλειες. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Apple σημείωσε απώλειες 3,17%, και η Microsoft 1,24%, ενώ η Netflix έχασε οριακά 0,1%. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Oracle με πτώση -0,7%, μετά την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει το downloading των εφαρμογών TikTok και WeChat.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 244,56 μονάδες ή 0,88%, με το μεγαλύτερο αγκάθι να είναι η μετοχή της Boeing, που σημείωσε πτώση 3,81%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.317,43 μονάδες με απώλειες 1,18% και τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 117 μονάδες ή 1,07%, στις 10.793,28 μονάδες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ