• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Το Thanksgiving φέρνει σε θετικό έδαφος τους δείκτες

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών, καθώς το χαρούμενο κλίμα της γιορτής των Ευχαριστιών πέρασε και το κατώφλι της Wall Street.

    Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, τα futures των δεικτών προέβλεψαν τη θετική πορεία των δεικτών, παρά το γεγονός της ανησυχίας που προκάλεσε στις αγορές η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed.

    Όπως προαναφέραμε, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης με ήπιες απώλειες, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι φαίνεται να παραμένουν ανήσυχοι λόγω του ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική, γεγονός που πυροδοτεί τα σενάρια περί αναζωπύρωσης του πληθωρισμού. Πάντως, οι αξιωματούχοι παραμένουν επιφυλακτικοί, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί «περιοριστική κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί».

    Ωστόσο, η νομισματική πολιτική της Κεντρικής τράπεζας ως είθισται, θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται βήμα βήμα με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αν και ο πληθωρισμός εμφάνισε υψηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδα επιβράδυνσης τον Οκτώβριο, υποχωρώντας στο 3,2%, αυτή η επιβράδυνση γίνεται με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν παύει να προκαλεί ανησυχία στου αξιωματούχους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο ο πληθωρισμός δεν αγγίζει την τιμή στόχο του 2%, η νομισματική πολιτική σύσφιξης φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστεί στις αποφάσεις της FOMC της Fed.

    Παράλληλα, για να επανέλθουμε στο θέμα της πορείας των χρηματιστηριακών δεικτών, τα εξαιρετικά καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα της NVΙDIA, που ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης έδωσαν ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Αν και στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο S&P 500 και ο Nasdaq έσπασαν το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, όπως όλα δείχνουν σήμερα θα ανακάμψουν.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με ήπια άνοδο 0,31% στις 35.195,44 μονάδες. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Microsoft Corp. (1,28%), American Express Co. (1,28%) και Walt Disney Co. (1,19%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Walmart Inc. (-0,82%), Walgreens Boots Alliance Inc. (-0,93%) και Caterpillar Inc. (-1,94%).

    Την ίδια ώρα, ο S&P 500 κινείται στις 4.554,01 μονάδες με ήπια άνοδο 0,35%. Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών προϊόντων (+0,35%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινείται ο προσαρμοσμένος κλάδος των υπηρεσιών Επικοινωνίας και των ΙΤ Services (-0,64%).

    Σε επίπεδο μετοχών με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι American Airlines Group Inc. (4,95%), United Airlines Holdings Inc. (4,67%) και Carnival Corp. (4,33%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Deere & Co. (-4,99%), Autodesk Inc. (-4,67%), NVIDIA Corp. (-3,38%).

    Υπενθυμίζεται ότι η NVIDIA ανακοίνωσε άλμα 206% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα ανέφερε πως αναμένει να υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος το επόμενο τρίμηνο από τους περιορισμούς στις εξαγωγές στην Κίνα και σε άλλες χώρες, πράγμα που έφερε απώλειες στην τιμή της μετοχής.

    Όσον αφορά τον τεχνολογικό Nasdaq κινείται στις 14.269,47 μονάδες με ήπια άνοδο 0,49%.

    Διαβάστε επίσης:
    Lamda Development: Αύξηση 121% στα EBITDA στο εννεάμηνο, στα 77 εκατ. ευρώ

    Άδωνις Γεωργιάδης: Τα οφέλη από την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας

    Quest: Στα 827 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο – Αύξηση 9,6% στα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ