• Οικονομία

    Πρακτικά Fed: Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η πολιτική πρέπει να μείνει περιοριστική

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED


    Ανήσυχοι για το ενδεχόμενο η ισχυρή αμερικανική οικονομία να αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό παρέμειναν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της τράπεζας που έγινε στην αρχή του μήνα.

    “Οι περισσότεροι αξιωματούχοι συνέχισαν να βλέπουν ανοδικούς κινδύνους στον πληθωρισμό”, σημειώνεται στα πρακτικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Fed είχε αποφασίσει στη συνεδρίαση της να διατηρήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 5,25% με 5,5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αγορών.

    Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας επισήμαναν πάντως τον κίνδυνο η πρόοδος στην επιβράδυνση του πληθωρισμού να χάσει τη δυναμική της ή ακόμα και να αναζωπυρωθούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές καθώς η οικονομική δραστηριότητα δείχνει να διατηρεί την ορμή της.

    Οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι νέες αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση “αν τα εισερχόμενα στοιχεία δείξουν ότι η πρόοδος προς τον στόχο της τράπεζας για τον πληθωρισμό είναι ανεπαρκής”.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, όλα τα μέλη της Fed συμφώνησαν ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει “σε περιοριστική κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί”

    Διαβάστε επίσης:
    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου

    Λευκός Οίκος: Η Βάγκνερ θα στείλει σύστημα αεράμυνας στο Ιράν

    Prodea: Αύξηση 14,4% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ