• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Το λιανικό εμπόριο ρίχνει ξανά τους βασικούς δείκτες – Απώλειες 2% για τη Target

    Wall Street


    Πτωτικά άνοιξε τη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες γύρω από το λιανικό εμπόριο, γεγονός που φαίνεται να επηρεάζει και την ευρύτερη αγορά.

    Μεγαλύτερη αίσθηση έκανε η ανακοίνωση της εταιρίας λιανικής Target Corp. που προειδοποίησε για ασθενέστερα περιθώρια κέρδους δηλώνοντας ότι πρέπει να μειώσει το στοκάρισμα προϊόντων, ακυρώνοντας παράλληλα παραγγελίες και προσφέροντας μεγάλες και απότομες εκπτώσεις.

    Η εταιρεία λιανικής τόνισε ότι θα μειώσει τις τιμές στο β΄ τρίμηνο, θα ακυρώσει παραγγελίες για να βελτιστοποιήσει το απόθεμα, θα επισπεύσει τμήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και θα δώσει προτεραιότητα σε κατηγορίες όπως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι.

    Η στρατηγική της εταιρείας να διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων του σε προσιτές τιμές σε σχέση με τις ανταγωνιστικές, αποδεικνύεται επίσης δαπανηρό, με την εταιρεία να δηλώνει τώρα ότι θα αυξήσει τις τιμές σε κάποια προϊόντα για να αντισταθμίσει το ασυνήθιστα υψηλό κόστος μεταφοράς και καυσίμων.

    «Αν και αυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν σε πρόσθετο κόστος στο β΄ τρίμηνο, θα έχουν ως αποτέλεσμα βελτιωμένη κερδοφορία στο β΄ εξάμηνο του έτους και μετά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Target, Brian Cornell.

    Η μετοχή της εταιρίας στο άνοιγμα είναι στο κόκκινο, καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 2%. Οι απότομες αλλαγές στο τομέα λιανικής, με τη ταυτόχρονη πτώση της μετοχής της Target φαίνεται πως επηρεάζει στο άνοιγμα τη Wall.

    Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα, ο Dow Jones υποχωρεί 161,6 μονάδες ή 0,5%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,45% και ο Nasdaq επίσης κινείται πτωτικά στις 12.018 μονάδες με απώλειες 0,36%.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί η αγορά περιφρονεί την αύξηση του ΑΕΠ κατά 7%

    Eurobank Equities: Σε κατάσταση ανάκαμψης οι ελληνικές τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ