• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, σπάζοντας το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών ημερών, με την αγωνία πάντως για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της FED να παραμένει στην αγορά της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones  έκλεισε στις 32.969,23 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο  S&P 500 στις 4.140,77 μονάδες με κέρδη 0,29% ενώ ο  Nasdaq  στις 12.431,53 μονάδες  με άνοδο 0,41%.

    Η ανοδική αντίδραση ήρθε παρά τη νέα αύξηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου πάνω από το 3,11%, την ώρα που η απόδοση του 2ετούς τίτλου κινούταν στο +3.4%

    Το σύνολο της αγοράς παραμένει τη συνάντηση των αξιωματούχων της FED στο Jackson Hole, η οποία ξεκινά αύριο. Ειδικότερα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα όσα θα δηλώσει κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να διακρίνουν τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την νομισματική της πολιτική το επόμενο διάστημα.

    Οι περισσότεροι αναλυτές, πάντως, προβλέπουν πως η FED θα προχωρήσει σε μια νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 50 μ.β. αυτή τη φορά, στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

    Ενώ η Fed προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό, δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι να το πετύχει, υπάρχουν ήδη ενδείξεις για μια πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

    Σύμφωνα με τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, οι νέες παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούλιο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση 0,3% τον Ιούλιο.

    Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να υποχωρήσουν.

    Μετοχές

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (2,63%) και  Boeing (2,22%) με άλμα άνω του 2%, ενώ με άνοδο άνω του 1%  έκλεισαν οι Walt Disney (1,39%) και  American Express (1,18%). Άλλες 14 μετοχές έκλεισαν με ήπια ή οριακή άνοδο.

    Από τις υπόλοιπες 12 μετοχές του δείκτη που έκλεισαν με πτώση, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Dow (-2,48%) και Walgreens (-1,79%), Caterpillar (-1,55%) και IBM (-1,12%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η μετοχή της Peloton έκλεισε με άνοδο 20,36% μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με την Amazon.

    Η μετοχή meme της Bed Bath & Beyond έκλεισε με άνοδο 18%, αφού δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία έκανε μια προσπάθεια για να εξασφαλίσει μια σανίδα σωτηρίας ρευστότητας, καθώς βρήκε δανειστή για να της χορηγήσει δάνειο μετά από μια διαδικασία  που διεξήγαγε η JP Morgan.

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας, με την Norwegian Cruise Line να κλείνει στο +8,40%, την  Carnival  στο +5,35% και την Royal Caribbean στο +7,65%.

    Άνοδο 3,61% σημείωσε η μετοχή της  Intuit, καθώς η εταιρεία λογισμικού για οικονομικούς σκοπούς ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα τριμήνου της.

    Άλμα 5,71% σημείωσε η μετοχή της Warner Brothers Discovery  καθώς η εταιρεία δήλωσε πως θα προχωρήσει σε νέες περικοπές στο περιεχόμενο του HBO Max.

    Αντίθετα, μετοχή της Nordstrom έκλεισε στο -19,99% αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη, ένα σημάδι ότι ο υψηλός πληθωρισμός 40 ετών συμπιέζει τις καταναλωτικές δαπάνες για τα ρούχα και τα υποδήματα.

    Βουτιά 8,84% πραγματοποίησε και η Petco, καθώς η εταιρεία πώλησης ειδών για κατοικίδια απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα της Advance Auto Parts που έκλεισε στο -9,62%

    H Tesla έκλεισε με ήπια άνοδο 0,22%. Η μετοχή μετά το τέλος της συνεδρίασης θα διαπραγματεύεται με την τιμή που θα προκύψει από τοsplit 3 προς 1.

    Από τις FAANG, ξεχώρισε η Netflix που έκλεισε με άνοδο 2,25%, ενώ  στο +1,33% έκλεισε η Meta.

    Τέλος η είδηση πως ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την απαλοιφή χρέους έως 10.000 δολαρίων από φοιτητές έδωσε ώθηση στην SoFi Technologies που έκλεισε με άνοδο 4,54%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω του φόβου για την αντίδραση του OPEC στην συμφωνία με το Ιράν

    Ευρωαγορές: Τέλος το τριήμερο πτωτικό σερί με πρωταγωνιστή τον κλάδο της υγείας

    Δεύτερη μέρα οριακής ανόδου για το χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ