ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καλεί τους λειτουργούς της εκπαίδευσης που επιθυμούν να εργαστούν ως επιτηρητές ή βαθμολογητές-αξιολογητές στις επικείμενες εξετάσεις του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Απριλίου 2026.
Οι προβλεπόμενες αμοιβές διαμορφώνονται ως εξής:
Διορθωτές-Βαθμολογητές γραπτών δοκιμίων: 3,00 € ανά εξεταζόμενο τετράδιο.
Αξιολογητές προφορικής εξέτασης: 90,00 € για την ημέρα των δοκιμασιών.
Επιτηρητές: 110,00 € για την απασχόληση κατά την ημερομηνία των εξετάσεων.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ
Για τη συγκεκριμένη διαδικασία καταρτίζεται ειδικό μητρώο Αξιολογητών-Βαθμολογητών, το οποίο απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Τα μέλη του μητρώου αυτού έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης:
Στην εξέταση του προφορικού λόγου στα 70 Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) της επικράτειας.
Στην ειδική προφορική βαθμολόγηση υποψηφίων με ιδιαίτερες δεξιότητες στα 9 Ειδικά Κέντρα (Ε.Ε.Κ.) (6 στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στο Ηράκλειο).
Στη διόρθωση των γραπτών που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένα Βαθμολογικά Κέντρα (Β.Κ.) εντός Αττικής.
Τα κέντρα εξετάσεων θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα, Βόλο, Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Χανιά.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας οφείλουν να διαθέτουν τα ακόλουθα τυπικά προσόντα βάσει της Επιστημονικής Επιτροπής:
α) Για τη Βαθμολόγηση γραπτών και συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές στα Ε.Ε.Κ.:
ΠΕ02 Φιλόλογοι μέσης εκπαίδευσης.
ΠΕ70 Δάσκαλοι, κατά προτίμηση με μεταπτυχιακό/διδακτορικό στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας ή τίτλο σπουδών από τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας, ΦΠΨ.
Εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ05 (Γαλλικά), ΠΕ06 (Αγγλικά), ΠΕ07 (Γερμανικά) που υπηρετούν σε όλες τις βαθμίδες.
Θα συνεκτιμηθούν πρόσθετοι τίτλοι (Master/PhD) στην Ειδική Αγωγή, τις Πολιτικές Επιστήμες, τη Νομική, την Ιστορία και τις Διεθνείς Σπουδές.
β) Για την Αξιολόγηση προφορικού λόγου:
Φιλόλογοι (ΠΕ02), Δάσκαλοι (ΠΕ70) και καθηγητές Ξένων Φιλολογιών (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07) με τις προαναφερθείσες εξειδικεύσεις.
ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ
Για την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, σε όλα τα εξεταστικά σημεία, μπορούν να εργαστούν ως επιτηρητές εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων (Π.Ε. ή Δ.Ε.) από τον δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση από σήμερα 3/3/2026 έως την Πέμπτη 19/3/2026 (ώρα 15:00) μέσω της πλατφόρμας: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/axiologites/
Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet (ΑΑΔΕ). Οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν προσόντα, προτιμήσεις και επικοινωνία ακολουθώντας τις οδηγίες του συστήματος.
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις αμοιβές (βάσει της ΚΥΑ 57650/2025) περιλαμβάνονται στους επίσημους συνδέσμους του Υπουργείου Εσωτερικών. Σημειώνεται πως δεν καλύπτονται οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις εκτός έδρας.
Τυχόν απορίες αποστέλλονται μόνο μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας των εξετάσεων.
Διαβάστε επίσης:
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς οι επιτήδειοι εισέπρατταν μεγάλα ποσά χωρίς να τα δικαιούνται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Θέλω να εμπλακώ προσωπικά στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν – Ασήμαντος ο γιος του Χαμενεΐ
- CrediaBank: Ιστορικά υψηλά για κερδοφορία και εκταμιεύσεις το 2025
- ΕΕ: Επτά χώρες προειδοποιούν να «μην ανατρέψει τον σχεδιασμό της αγοράς ενέργειας»
- Μπροστά στο απόσπασμα – Η αποτύπωση της γερμανικής θηριωδίας σε μία φωτογραφία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.