• Οικονομία

    Δεύτερη μέρα οριακής ανόδου για το χρυσό

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Οι τιμές του χρυσού έδειξαν οριακό κέρδος την Τετάρτη λόγω ενός σταθερότερου δολαρίου και καθώς η εστίαση των επενδυτών μετατοπίστηκε στην εκδήλωση των κεντρικών τραπεζών του Jackson Hole για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων.

    Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο μόνο 0,05% στα 1.748,54 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 12:50 μ.μ. E.T. Αυξήθηκε έως και 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού στις ΗΠΑ ανέβηκε κατά 30 σεντς στα 1.761, 50 δολάρια.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές του εξωτερικού. Ενώ η άνοδος του δολαρίου πλήττει τον χρυσό, «η αγορά είναι σχετικά ήσυχη. Οι έμποροι μετάλλων περιμένουν να δουν τι θα προκύψει από τη συνάντηση του Jackson Hole και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures.

    Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής του Jackson Hole την Παρασκευή. Η ομιλία θα μπορούσε να ρίξει λίγο φως στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed. Εν μέσω υψηλών επιτοκίων, ο χρυσός τείνει να έχει κακή απόδοση καθώς δεν αποδίδει τόκο.

    «Το αν ο χρυσός θα σπάσει τα 1.730 δολάρια ή όχι μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από το τι έχει να πει ο Πάουελ καθώς και από το αν οι έμποροι έχουν τη διάθεση να ακούσουν, εάν τηρήσει το γερακίσιο σενάριο του συναδέλφου του», έγραψε σε σημείωμα ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA. . Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στη δεύτερη εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο και στα στοιχεία καταναλωτικών δαπανών του Ιουλίου που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    «Η απόδοση του αργύρου ήταν αρνητική μέχρι στιγμής το 2022… Ένας συνδυασμός αρνητικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για ύφεση, της αύξησης των επιτοκίων και του ισχυρού δολαρίου, έπληξε σκληρά την τιμή του βιομηχανικού μετάλλου», βοήθησε ο Carlo Alberto De Casa. εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Τέλος το τριήμερο πτωτικό σερί με πρωταγωνιστή τον κλάδο της υγείας

    JP Morgan: Τα δύο προβλήματα που προκαλούν ύφεση στην Ευρωζώνη

    ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 270.191 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο απασχόλησης στο επτάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ