• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα με το βλέμμα στα πρακτικά της FED

    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο μετά την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα, με την αγορά να αναμένει σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED.

    Οι επενδυτές  θα μελετήσουν τα πρακτικά αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ιδίως όσον αφορά τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

    Στα στοιχεία της οικονομίας που είδαν ο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, ο κλάδος των υπηρεσιών κατέγραψε  κάμψη τον Ιούνιο,  καθώς ο σχετικός PMI της Markit υποχώρησε στις 64,4 μονάδες από 64,8 μονάδες στην αρχική μέτρηση. Τον Μάιο ο δείκτης είχε φτάσει τις 70,4 μονάδων.

    Αντίστοιχα, του ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης του για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 60,1 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι 64 μονάδων τον Μάιο, που είχαν αποτελέσει και ιστορικό υψηλό για τον δείκτη. Κάθε καταγραφή άνω του 50 υποδεικνύει επέκταση, ενώ κάτω του αριθμού αυτού συρρίκνωση οικονομικής δραστηριότητας..

    Από τις μετοχές, το ενδιαφέρον συνεχίζει να βρίσκεται γύρω από την Microsoft και την Amazon μετά την απόφαση του Πενταγώνου για την ακύρωση της σύμβασης JEDI με την πρώτη. Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει και για την μετοχή της κινεζικής DiDi, μετά την χθεσινή βουτιά της κατά 19%.

    Ανοδικά κινείται η μετοχή της  Whirlpool, στο 1,36% καθώς η JPMorgan αποκάλεσε τον κατασκευαστή οικιακών συσκευών «top pick».

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κινείται στις 34.480,08 μονάδες, με πτώση -0,28%, ο S&P 500 στις 4.339,06 μονάδες πτώση  -0,10%, και ο Nasdaq στις  14.634,09 μονάδες με απώλειες -0,20%



    ΣΧΟΛΙΑ