• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες μετά τη χθεσινή «βουτιά» του τεχνολογικού κλάδου

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και μετά τη χθεσινή βουτιά διόρθωσης του Nasdaq.

    Οι επενδυτές ρίχνουν «κλεφτές ματιές» τους στην Ευρώπη όπου η Κομισιόν, συμφώνησε να αγοράσει ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά της COVID-19 από τη Sanofi και την GSK. Βάσει της συμφωνίας η γαλλική και η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός εμβολίου στη βάση ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης για το οποίο ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν την έγκριση τον ερχόμενο χρόνο, θα εφοδιάσουν την ΕΕ με έως 30 εκατ. δόσεις.

    Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις προοπτικές μιας περαιτέρω δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, ωστόσο Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί απέχουν ακόμα αρκετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι αποφάσεις της Fed για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων έφερε αέρα αισιοδοξίας στην αγορά, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα που λέει ότι μπορεί αυτό να διατηρηθεί μέχρι το 2023 έχει βάλει σε σκέψεις τους επενδυτές.

    Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet. Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Oracle, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαγόρευσε στους Αμερικάνους να κατεβάζουν την εφαρμογή της Tik Tok. Η Oracle βρίσκεται σε διαδικασία οριστικοποίησης της συμφωνίας της με την μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, για εξαγορά των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ και η απόφαση του προέδρου Τραμπ δημιούργησε αναστάτωση.

    Στο ταμπλό, βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 27.928 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να χάνει οριακά 1,51 μονάδες ή 0,05%. Ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 2,48 μονάδες ή 0,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ