• Business

    Τραμπ: Καταργεί το Tik Tok στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να προχωρήσει σε έκδοση διαταγής την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατεβάζουν την κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και της κινεζικής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 20η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανακληθεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η ByteDance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

    Η εντολή του υπουργείου Εμπορίου θα απομακρύνει τις δύο εφαρμογές από τις πλατφόρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα απαγορεύσει στο app store της Apple, στο Google Play της Alphabet και άλλες εταιρείες από το να προσφέρουν τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα «εντός Ηνωμένων Πολιτειών», είπε αξιωματούχος στο Reuters.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ