• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικός ο Σεπτέμβριος για τους βασικούς δείκτες, ισχυρά κέρδη στο τρίμηνο – Τι έκαναν χρυσός και πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κάτι που ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό για να αλλάξει την αρνητική εικόνα του μήνα.

    Η αμερικανική αγορά κινήθηκε την Τετάρτη στον απόηχο της πρώτης τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει το κλίμα για την αγορά αλλά μάλλον προκάλεσε περισσότερο προβληματισμό. Ωστόσο, η ελπίδα πως οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους ως προς τις συζητήσεις για το πολυαναμενόμενο νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά τη νέα πρόταση των Δημοκρατικών, έφερε τόνωση στην αγορά. Την ίδια ώρα, στήριγμα στην αγορά δίνουν τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 3 μηνών.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.781,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,20%, ο  S&P 500 στις 3.363 μονάδες με κέρδη 0,83% ενώ ο  Nasdaq έκλεισε στις 11.167,51 μονάδες άνοδο 0,74%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις δύο έκλεισαν με απώλειες, αυτές των Nike (-0,64%) και Walt Disney  (-1,05%). Η Disney είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως σκοπεύει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις 28.000 εργαζομένων της από τα θεματικά της πάρκα. Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 28 μετοχές του δείκτη, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της American Express (2,56%), ενώ ακολούθησαν αυτές των UnitedHealth Group (2,51%) και Amgen (2,36%).

    Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 2,3%, ο S&P 500 πτώση 3,9%, και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 5,2%. Αυτός ήταν ο πρώτος μήνας απωλειών από τον περασμένο Μάρτιο.

    Αντίθετα, σε επίπεδο τριμήνου, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 7,6%, ο S&P 500 με άνοδο 8,5% και ο Nasdaq με άλμα 11%

    Στα εμπορεύματα, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε την Τετάρτη κατά 0,4% στα 1.895,50 δολάρια ανά ουγγιά. Για τον Σεπτέμβριο ο χρυσός υποχώρησε κατά 4,2%, ωστόσο στο τρίμηνο έκλεισε με κέρδη 5,3%.

    Αντίστοιχα, για το αμερικανικό πετρέλαιο (WTI), η Τετάρτη έκλεισε με άνοδο 2,4% στα 40,22 δολάρια το βαρέλι. Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με πτώση 5,6% ενώ το τρίμηνο με κέρδη 2,4%.

    Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 1,8% στα 42,30 δολάρια το βαρέλι. Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με πτώση 9,6% ενώ το τρίμηνο με κέρδη 0,5%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ