• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά το άνοιγμα της Τετάρτης μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

    Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο κατέγραψε αύξηση 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε στο  8,6%. Η άνοδος ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει την αντίστοιχη μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

    Πάντως, πάρα την αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού, η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχωρεί ελαφρά στο επίπεδο του 1,44%.

    Στο ταμπλό, πτωτικά κινείται η μετοχή της Palantir (-9,80%) παρά το ότι ανακοίνωσε αύξηση 36% των εσόδων ενώ προέβλεψε ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο. Αντίθετα, άλμα 32,83% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας προγραμματισμού βιντεοπαιχνιδιών Roblox, παρά την υποχώρηση των εσόδων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε κατέγραψε σημαντική αύξηση στις παραγγελίες.

    Πτώση 2,53% καταγράφει η Robinhood η οποία ανακοίνωσε πως εντόπισε μια επίθεση που προκάλσε διαρροή ονομάτων και emails πελατών της, την ώρα που δημοσίευμα του Bloomberg θέλει την ΕΕ να ετοιμάζει περιορισμούς στις προμήθειες (order flow payment)των brokers στις συναλλαγές.

    Άνοδος 5,99% σημειώνει η μετοχή της General Electric, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά στη διάσπασή της σε 3 εταιρείες.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς, o Dow Jones κινείται στις 36.309,96 μονάδες με πτώση -0,34%, ο S&P 500 στις 4.689,08 μονάδες, με πτώση -0,27% και ο Nasdaq στις 15.922,57 μονάδες με απώλειες  -0,37%



    ΣΧΟΛΙΑ