• Business

    Σε τρεις εταιρείες χωρίζεται η General Electric

    • NewsRoom
    Σε τρεις εταιρείες χωρίζεται η General Electric

    Larry Culp, CEO General Electric


    Ο αμερικανικός βιομηχανικός κολοσσός General Electric θα χωριστεί σε τρεις εταιρείες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNBC, η εταιρεία θα χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές μονάδες που θα επικεντρώνονται στην αεροπορία, την υγειονομική περίθαλψη και την ενέργεια.

    Η General Electric σχεδιάζει να διαχωρίσει τη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης έως τις αρχές του 2023 και τη μονάδα ενέργειας έως τις αρχές του 2024, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

    «Δημιουργώντας τρεις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο, παγκόσμιες δημόσιες εταιρείες, η καθεμία μπορεί να επωφεληθεί από το μεγαλύτερο επίκεντρο, την προσαρμοσμένη κατανομή κεφαλαίων και την στρατηγική ευελιξία για να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και αξία για πελάτες, επενδυτές και εργαζομένους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Lawrence Culp σε δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση.

    «Βάζουμε την τεχνογνωσία μας, την ηγεσία και την παγκόσμια εμβέλειά μας για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας», πρόσθεσε.

    Το όνομα General Electric θα παραμείνει στην αεροπορική εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισης και η Culp θα συνεχίσει να ηγείται αυτής της μονάδας, όπως ανέφερε η εταιρεία.

    Aυτή τη στιγμή η μετοχή της General Electric καταγράφει άνοδο +5,47%.

    Διαβάστε επίσης:

    Richard Fain: O CEO της Royal Caribbean παραδίδει τη σκυτάλη της εταιρείας μετά από 33 χρόνια

    BioNTech: Αυξάνει στα 20 δισ. δολάρια τις προβλέψεις για τα έσοδα από τα εμβόλια κατά της Covid



    ΣΧΟΛΙΑ