• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτώση για τους βασικούς δείκτες, στο -1,3% ο Nasdaq – Βουτιά για Shopify, Coinbase και Novavax

    Wall Street: Με βουτιά ολοκλήρωσε τον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020 - Στο -1,59% έκλεισε ο Dow Jones


    Διακυμάνσεις παρατηρούνται στους δείκτες της Wall Street λίγο μετά το άνοιγμα της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται σε σημαντικές ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για την πορεία της οικονομίας, με αυτήν για τον πληθωρισμό να δεσπόζει στο καλεντάρι.

    Χθες οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με την αγορά να ζυγίζει τις ζοφερές προβλέψεις ορισμένων εταιρειών όπως η NVIDIA, και να οδηγούν τις μετοχές τους στο… «βαθύ κόκκινο». Έτσι χθες Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.831,92 μονάδες με άνοδο 0,09%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.140,05 μονάδες με πτώση -0,12% και ο Nasdaq στις 12.644,46 με απώλειες -0,10%.

    Σήμερα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούλιο, με τις προβλέψεις να δείχνουν τον δομικό να αυξάνεται περίπου κατά 0,2%, από το 5,9% στο 6,1% και τον απλό να πέφτει από το 9,1% στο 8,7%. Ωστόσο οι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι οι τιμές του πληθωρισμού και αναλόγως με το πως αυτές θα διαμορφωθούν, θα πυροδοτήσουν και την πολιτική της Fed για πιο επιθετικές κινήσεις στα επιτόκια.

    Επίσης η αγορά είδε την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού να υποχωρεί για ακόμα ένα τρίμηνο, καθώς βούτηξε 4,6% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

    Ωστόσο η αγορά προβληματίζεται την Τρίτη από τις ζοφερές προβλέψεις της Micron Technology η οποία παρέσυρε τις μετοχές τσιπ χαμηλότερα.

    Η Micron Technology υποχωρεί 2,9% καθώς ο κατασκευαστής τσιπ μείωσε την πρόβλεψη για τα έσοδα τέταρτου τριμήνου και προειδοποίησε για αρνητικές ταμειακές ροές τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς μειώνεται η ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και smartphones. Μαζί της υποχωρούν οι NVIDIA κατά 2,14% αλλά και η Intel κατά 1,3%.

    Οι μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας, των οποίων οι αποτιμήσεις είναι ευαίσθητες στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, διολίσθησαν καθώς οι αποδόσεις του αμερικανικού Δημοσίου σκαρφάλωσαν σήμερα, εν αναμονή της αυριανής έκδοσης νέου 10ετους. Το 10ετές τώρα προσθέτει 1,18% και το 2ετες 1,4%. Έτσι η Alphabet και Apple υποχωρούν σχεδόν 0,6% η καθεμία, η Tesla πέφτει σχεδόν 1%, ενώ Amazon και Meta πέφτουν 1,4%.

    Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι Shopify και η Coinbase χάνοντας 5,5% και 7,2% αντίστοιχα.

    Μεγάλη βουτιά άνω του 25% σημειώνει η μετοχή της Novavax καθώς η εταιρεία μείωσε στο μισό την πρόβλεψή της για τα έσοδα ολόκληρου του έτους, καθώς δεν αναμένει περαιτέρω πωλήσεις του εμβολίου για τον COVID-19 φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Αντιθέτως άνοδο κατά 4% σημειώνει η Unity Software καθώς η εταιρεία λογισμικού AppLovin Corp έκανε την Τρίτη προσφορά για να εξαγοράσει όλες τις την Unity έναντι ποσού 17.54 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για τρισδιάστατα παιχνίδια.

    Άνοδο άνω του 2% σημειώνουν Exxon Mobil και Chevron, καθώς αύριο η EIA (Energy Information Administration) αναμένεται να έχει πτώση στα αποθέματα, ενώ αυτή την ώρα το WTI σημειώνει άνοδο 1,06% στα 91,7 δολάρια το βαρέλι.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones υποχωρεί  -0.17% στις 32,778.14 μονάδες, ο S&P 500 επίσης σημειώνει πτώση -0.48% στις 4,120.11 μονάδες ενώ ισχυρότερη βουτιά καταγράφει ο Nasdaq με απώλειες -1.37% στις 12,470.92 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Η νέα τιμή στόχος για τον Γενικό Δείκτη και οι στόχοι για τις παγκόσμιες αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ