• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πιέσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας – Συγκρατεί τον Dow Jones η άνοδος της Disney

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Πιέσεις δέχονται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να κινείται με ρυθμούς εβδομάδας μειωμένων συνεδριάσεων, λόγω της εορτής των Ευχαριστιών και της ημέρας της Black Friday.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο αυτή την εβδομάδα, για μια ακόμα φορά, στις δηλώσεις αξιωματούχων της FED, αλλά και σε μια σειρά από νέα εταιρικά αποτελέσματα.

    Μια ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 33.672,27 με απώλειες -0,22%, ο  S&P 500 στις 3.944,16 μονάδες με πτώση -0,53% ενώ ο Nasdaq στις 11.046,84  μονάδες με απώλειες -0,89%.

    Οι επενδυτές φαίνεται πως προβληματίζονται γύρω από την διάρκεια του πρόσφατου bear market, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του μήνα  με την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Οκτώβριο, ενώ βρήκε στήριγμα και στις τιμές χονδρικής την προηγούμενη εβδομάδα. Το κλίμα ωστόσο ήρθαν να χαλάσουν οι αξιωματούχοι της FED, Με τον πρόεδρο του Σεντ Λούις να κάνει λόγο για τελική αύξηση του εύρους επιτοκίων έως και το 7%.

    Τώρα, η αγορά αναμένει νέες πληροφορίες σχετικά με την πορεία της κεντρικής τράπεζας, με τις νέες ομιλίες της Πρόεδρου της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ και του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ  που αναμένονται την Τρίτη.

    Η αγορά είδε επίσης με προβληματισμό τον Peter Oppenheimer της Goldman Sachs, ο οποίος υπογράφει την ετήσια στρατηγική για τις μετοχές στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα, να αναφέρει πως  δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των μετοχών και για το επόμενος έτος. Οι συνθήκες που τυπικά συνάδουν με ένα κατώτατο σημείο πτώσης των μετοχών δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.

    Οι επενδυτές ασχολήθηκαν επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, με τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν τον Οκτώβριο. Σε εταιρικό επίπεδο η εικόνα για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν μικτή, με την Target να αναφέρει επιβράδυνση της ζήτησης, η Amazon να οδηγείται σε απολύσεις 10.000 υπαλλήλων ενώ εταιρείες όπως η Home Depot και η Walmart να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα.

    Οι ανακοινώσεις των εταιρειών λιανικής συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με τα αποτελέσματα των Best Buy, Nordstrom, Dick’s Sporting Goods και Dollar Tree.

    Σε επίπεδο μετοχών, στήριγμα στον Dow Jones δίνει η μετοχή της Disney, η οποία αυτή την ώρα κινείται στο +6%, μετά την είδηση της επιστροφής του Bob Iger στη θέση του CEO, 11 μήνες μετά την αποχώρηση του από το ΔΣ της εταιρείας.

    Την ίδια ώρα, απώλειες 4% καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά την νέα ανακοίνωση για απόσυρση 321.000 οχημάτων στις ΗΠΑ, λόγω προβλήματος με τα πίσω φώτα.



    ΣΧΟΛΙΑ